Energi, entusiasme og begeistring

Kanskje favoritt-ordene mine, ja – jeg tror faktisk det. Selvsagt flott med ord som kjærlighet, omsorg, medmenneskelighet og alle de andre fantastiske ordene – men det er noe med energi, entusiasme og begeistring. Når de funker er alt annet også bra! Er det ikke sånn? Blir ikke kjærlighet, omsorg, overskudd og alt det andre positive mye sterkere når du er full av energi, entusiasme og begeistring? Sånn er det i alle fall med meg.

Så hvordan sørge for å fylle på?

En må sørge for påfyll selv. Jeg kan betale og gå på diverse foredrag, konserter, teaterstykker, Oilers-kamper ;-)  You name it, det finnes utallige kilder. Men jeg må lete, finne og investere selv, det er jo ikke noen andre som kan vite når jeg faktisk trenger påfyll….

Jeg er ikke alltid i modus for å fylle på. Kanskje er det sånn at jeg over hodet ikke er interessert i påfyll, når jeg faktisk trenger det som mest. Nedi de kjipe bølgedalene er det ikke alltid så lett å løfte blikket, nesetippen og fokuset. Men – jeg har vært innom det utallige ganger tidligere – du verden så sykt herlig det er å være ca. midt i livet, og vite at det kjipe går over. Etter hvert har det faktisk blitt litt sånn at når jeg kjenner den der tomme, dystre, kjipe greia begynne å sige inn, ja da kan jeg ta meg en joggetur eller gå og legge meg. I alle fall trenger jeg ikke å snakke med noen. Bedre å bare ligge lavt til det går over. For over går det, omsetningshastigheten på de kjipe duppene går fortere og fortere – det er jo ganske herlig…. ;-)

Men det har vel ikke helt kommet av seg selv det heller. Alt må jobbes med. Og så kan det høres litt stress ut, men faktum er at å jobbe med ting er utvikling, og utvikling er gøy! Motsatt av å jobbe er å la ting passere, gå forbi i stillhet, ikke stoppe opp, reflektere, bearbeide, kna og kneppe på saker og ting. Det er når jeg knar og knepper, mentalt altså – det er da de spennende tingene skjer. Nye sider oppdages. Nye dimensjoner i gammel kunnskap, eller det du tror er kunnskap viser seg kanskje bare å være inntrykk og antakelser. Det å oppdage nye sider enten det er ved meg selv, hos barna, venninner, relasjoner eller på jobb for den del – det gjør livet spennende.

Jeg har mye jeg jobber med. Jeg har så sykt med temperament…. Puh…. På godt og vondt. Men mye temperament blir litt mye innimellom. Og så er jeg litt for impulsiv. Kan bli litt for direkte. Elsker å utfordre. Liten tålmodighet med feighet, maktutøvelse og sluhet. Åh, det er så mye som er så vanskelig! Men årenes løp, studier, flotte mennesker og historier har inspirert meg til å aktivt jobbe med å bli mer undrende. Når jeg kjenner adrenalinet koke, pulsen stige og sinnet komme for fullt… Det er da jeg skal være stille, tenke og spørre. Hva mente du egentlig? Oppfattet jeg deg riktig nå? Hvordan kan du tenke sånn når jeg oppfatter saken helt annerledes? Ser du mitt lys av saken, eller er det jeg som er helt på tur her? Og jo oftere jeg evner å tvinge meg selv inn i det sporet, jo mer utvikler jeg meg selv! Er det ikke helt fantastisk? Så enkelt og så vanskelig. Når disse mekanismene funker ser jeg de nye sidene og dimensjonene, ser nytt lys og ny vinkling. Og faktisk veeeeeldig ofte – som oftest? – lærer jeg noe av den andre parten. Jøss liksom, saken var ikke helt sånn jeg oppfattet den. Det er gøy. Det er gøy å lære, og så er det så sykt fantastisk at uansett alder, kjønn, bakgrunn og interesse – alle har noe å lære videre. Meningsutveksling er meningsfylt når puls- og adrenalin er under kontroll ;-)

Men, tilbake til dagens overskrift. Jeg ELSKER å bli begeistret! Jeg elsker å være sammen med folk som begeistrer! Entusiastiske mennesker som gir energi er herlig. Jeg føler at denne høsten har bare fløyet, og jeg har bare hengt med entusiastiske mennesker! I går hadde jeg a brief moment med gjensyn med tre av damene jeg var på USA-tur med. Bare å se de ga energi! Tenk det. Vi er så heldige! Og med vi mener jeg vi mennesker som bor her, som lever godt, som kan velge hva vi vil med livene våre. Vil vi begeistre, gi energi og entusiasme? Eller lar vi livet gå sin vante gang, passerer hendelser og muligheter uten at vi bryr oss? Ja, da tenker jeg at what goes around, comes around. Vi gir og vi får tilbake.

Jeg har en venninne som sa til datteren sin at hvis hun våknet opp til en kjip dag burde hun kle seg i det fineste hun har. Det hun føler seg aller best i. Det syns jeg var så lurt at det har jeg notert meg bak øret til en kjip dag ;-)

Og påfyllet kan være så mangt. I dag var jeg med en av mine fineste og beste venninner på kunstutstilling hos en annen fantastisk venninne. Å stå og betrakte noe som er lagt så mye arbeid ned i, for å utfordre mottaker. Det utvider horisonter, utvikler refleksjon og så er det bare deilig å se noe vakkert også. Jeg får også mye energi av kule magasiner, men det har gått opp for meg at kule magasiner kan også gjøre det motsatte. Jeg må ikke bla i de på de kjipe dagene, da kan dagen lett bli enda kjipere….! Men som regel lar jeg meg begeistre. Her er noe av det som begeistrer mest akkurat nå:

bilder-1   bilder-2

Håper du er begeistret og full av energi – og hvis ikke håper jeg du finner påfyllet!

– Peace & love –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.