Jobbskaper & TEDx

Rolige perioder jobbmessig er bygones for mange år siden, men intensiteten kan bli hakket hvassere enn det som føles godt, da hjelper det at de aktivitetene jeg ikke har helt kontroll på, gir meg masse energi!

Jobbskaper!

Jobbskaper

Jobbskaper er noe av det fineste jeg kan tenke meg å jobbe med. Tenk å få være med å bidra til at 10.000 nye jobber skapes, i den del av verden der nøden er absolutt størst! Det er bare så utrolig berikende – og akkurat nå fikk jeg flashback…. Har jeg skrevet akkurat dette tidligere? For ett år siden kanskje? Huff da, jaja – en god ting kan ikke sies for ofte…? ;-)

Anyway. I dag gikk startskuddet for bydugnaden Jobbskaper. Ordfører Christine Sagen Helgø, (som jeg er så glad ble gjenvalgt!), er blant de som har satt seg i førersetet for å engasjere Stavanger-regionen i å bidra til jobbskaping også utenfor vår egen region. Vi jobber for å skape 10.000 nye arbeidsplasser i regionen, men så er vi altså så blessed at vi faktisk også kan bidra til å skape nye jobber i Asia og Afrika. Fordi de aller fleste av oss har råd til å betale 250 kr. pr. mnd. for at, i snitt, 5 nye gründere får mikrofinansiering pr. år. I dag sørget vi for at 40 nye gründere får mikrofinansiering. Det er amazing!

Vi arrangerte husmøte for kolleger i dag morges, der vi hadde fokus på Jobbskaper. Lederen vår fortalte om sitt personlige engasjement knyttet til denne typen fadderskap, og vi fikk snakket om hvorfor DNB i Stavanger har valgt å bli Jobbskaper-bedrift. Det skal skje mye gøy i byen og hos oss. Oilers skal spille Jobbskaper-kamp neste uke, vi skal få besøk av en Gledespatrulje på mandag, vi har hengt opp et stort og rosa banner på veggen vår, vi skal løpe Jobbskaperløpet i byen neste lørdag – men, mest av alt tror jeg det er godt for oss å samle oss rundt en så fin aktivitet som dette. Jeg syns det er så stas at vi er en av de bedriftene som velger å bidra, det er så altfor lett å velge å se bort.

Pål Mangor Kvammen er også engasjert. Det var gøy å få han på besøk, det er jo ikke ofte bankfolk starter dagen med latterkuler! Det var fint å høre om hans tur til Afrika og hans engasjement for Jobbskaper. Han sa det jeg også har tenkt så mange ganger – hva er det som gjør at menneskene i disse landene fremstår så mye gladere enn oss her i “det kalde nord”? Hva betyr egentlig 5 kroner ekstra for en bussbillett eller om vi må sitte i landskap i stedet for på kontor? Hvorfor går ikke vi rundt i en evig lykkerus over det rike livet vi lever? Nei – jeg skjønner det ikke. Og kanskje blir det litt sånn Pål sier – hvis vi deler litt av pengene våre med de, kanskje de kan dele av sin livsglede med oss? Jeg tror faktisk det. Jeg går i alle fall rundt disse dagene og kjenner at jeg er genuint glad for å være med på dette!

PREx og TEDx i Arendal

Prex

Ikke mindre gøy å jobbe med dette….! Jeg er så sykt imponert over hva de aust-agdingene klarer å få til! Jeg ELSKER TED og TEDx-konseptene! Hvis du ikke har oppdaget det enda – bruk litt tid på www.ted.com. Et nettsted proppfullt av inspirasjon. Ideas worth spreading. Mye disruption. Jeg digger alt det disruptive som skjer rundt oss om dagen. Se hva Über har gjort med taxi-næringen, hva facebook har gjort med måten vi kommuniserer med hverandre, tenk på google-glasses, førerløse biler og Harvard-utdanning fra sofa-kroken! And there’s more to come….! På TEDxArendal skal vi presenteres for spennende historier med fellesnevner ideas worth spreading. Jeg gleder meg!

PREx er en konferanse som skal handle om vekst og utvikling i Arendal. Om hvordan bygge en sterk Sørlandsregion. Om å dele kompetanse, inspirerende gründerhistorier og ikke minst gleder jeg meg til å få presentert en analyse på hva det er som skal til for å skape vekst på Sørlandet! Og her skal jeg være konferansier! Wow! For en tillitserklæring! Og for en ære. Jeg er virkelig så beæret, og selv om jeg er sykt nervøs, kjenner jeg at jeg gleder meg til å prestere.

Jobbsamling på Gardermoen

Neste uke avrundes med pecha-kucha’en jeg har blogget om mer enn en gang. Rundt kl. 18 tror jeg, torsdag kveld, skal jeg i ilden, sammen med 3 andre. Jeg har hørt de andre og føler de er så mye mer avslappet og gjennomtrente enn meg. Jeg skal uansett gjøre mitt aller beste. Tittel er “Endring – Utvikling – Flyt”. Kanskje ikke noen stor bombe for de som har lest bloggen min….. ;-) Når jeg er så heldig å ha oppdaget skattene vi alle har lett tilgjengelig, må jeg jo dele og håpe noen kanskje blir litt inspirert! Jeg skal innom Nietzche og Munch, men jeg håper aller mest jeg klarer å formidle hvilken fantastisk kraft som ligger i å få folk til å samles rundt store aktiviteter som berører – både medarbeidere og markedet. Og det er jeg så heldig å jobbe med! Å få folk til å samles rundt store møteplasser, skape gode kundeopplevelser, by på oss selv og bygge en felles identitet. Det er ikke noen 8 til 4 jobb, men det er fantastisk gøy.

Hektisk uke proppet med energi!

På en uke har jeg fått vært med å sparke i gang årets viktigste dugnad, Jobbskaper, i morgen skal jeg på Nordic Edge Expo og senere Viking-kamp. Mandag morgen drar jeg til Arendal for å jobbe og trene til arrangementet jeg skal lede onsdag formiddag. Så er det å ta inn alt jeg kan av energi og inspirasjon fra TEDx på kvelden og torsdag er det jobb-samling og pecha-kucha. Når helgen kommer neste uke tror jeg at jeg er rimelig utladet…. ;-)

Men mange baller i luften og høyt aktivitetsnivå skjer når du bestemmer deg for at all jobbing og stress skal gi deg noe. Ikke være som de musene som løper og løper rundt det hjulet…. Bare kaving, ingen ende og ingen gevinst. Nei, vi må ut av komfortsonen dere, ut og by på oss selv, gripe sjansene som byr seg og ha det gøy! Det er det jeg har bestemt meg for, det håper jeg du har gjort også!

Ha en fantastisk helg snart – bli Jobbskaper du også, og husk å sanke energi!

Peace & love

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.