Hva jeg lærer….!

En uke proppfull av læring.

Grete Roede-kurs har gått fint stort sett hele uken, ny veiing og ny oppdatering på bloggen mandag. Sist jeg sjekket når jeg delmål nr. 1 i løpet av 2 uker – da er det shopping-belønning…. Liker! 

Fikk med meg 3 av 4 skoledager på BI, helst ville jeg ikke gått glipp av et eneste minutt, men torsdag var det stor-samling i Oslo med jobben, og som forventet var den dagen slett ikke bortkastet. Svært inspirerende foredrag ved bl.a. daglig leder for Kronprinsparets Fond, Solfrid Flateby – hvorfor i all verden har ikke jeg hørt henne før?! Hun var fantastisk! Da var det vanskelig å forstå at ekstern foredragsholder nr. 2 skulle være like god, men jeg har ikke problem med å skjønne at Christer Olsson er den mest ettertraktete foredragsholderen i Sverige for tiden. Det vi fikk servert av intern informasjon og påfyll var også bra, det gjør meg rimelig lykkelig og overbevist om at vi skal nå de målene vi nå setter oss…. Konkurrenter – watch out! ;-) Liker det også!

BI ja…. Ledelse, makt og mening. De siste dagene har vi sugd til oss av kunnskapen til Carl-Erik Grennes og Steinar Bjartveit. Tema var “Ledelse sett i kompleksitetsteoretiske og evolusjonsteoretiske perspektiver”, og vi har hatt mye evolusjonsteori. Vi har sett på sjimpanser, delfiner, Darwin, vold, ondskap, historiske taler for å nevne noe. Jeg blir nesten satt ut av å gå dypere inn i stoff jeg tidligere har trodd jeg kunne litt om, eller for ikke å snakke om meninger jeg trodde jeg hadde…. Uttrykket survival of the fittest fascinerer – hvorfor fittest og ikke strongest, bravest eller biggest? I dag morges sto jeg opp 07:30 (på en lørdag!) og kastet meg over Mørkets Hjerte av Joseph Conrad, så snart boken er lest skal jeg se om igjen Apocalypse Nå – (google noe av dette hvis du er nysgjerrig på hva jeg snakker om nå – det er mørkt, men det berører dypt og inderlig).

“Elven åpnet seg foran oss og lukket seg bak oss, som om skogen i ro og mak hadde skrittet over vannet for å sperre tilbakeveien for oss. Vi trengte dypere og dypere inn i mørkets hjerte”.

(J. Conrad, Heart of Darkness)

Etter alt dette fascinerende, men dog noe mørke, er det åkey å måtte kaste seg over Pippi Langstrømpe og Astrid Lindgren. Mange bøker skal leses og studeres de neste månedene – det merkes på nervene…. Det skal bli gøy å se på Pippi Langstrømpe ut fra et ledelsesperspektiv, men jeg er alltid redd jeg ikke har kommet godt nok i gang. Denne våren blir travel – for å si det mildt.

“Det har jeg aldri gjort før, så det kan jeg helt sikkert!”

(Pippi Langstrømpe)

Og her er de sikre vår-tegnene ;-) Vår-cover! Yay :-)

CostumeEurowomankkVogue

Love! Lysere dager og lysere klær, herlig! Når vinden roer seg og gradestokken kryper oppover, nærmer vi oss min favoritt-tid på året – våren <3

Peace & love my friends!

5 thoughts on “Hva jeg lærer….!

    1. Takk, Anita! Jeg er så enig mht Steinar, han er fantastisk og studiet er nesten ikke til å tro i forhold til hvor bra det er, jeeezus så heldige vi er som får lov å gå på sånt! 😄 Ha en super uke du også! (Vi brude ta oss en fest når eksamen er unnagjort, det er altfor lenge siden du hadde show i taxi-køen! 😄👏👍)

      1. Jeg er overbevist om at taxi køer er better off uten meg! 😛 Jeg ee alltid klar for en fest🍸💃

  1. Kristine, du er flink til å blogge og du synes som en racer til å prioritere tiden din. Fliiiinkt! Nyt tiden med Steiner på “Ledelse, makt og mening”! Han er den flinkeste foreleser jeg noensinne har hatt og boken til Conrad er faktisk digg. Ha en kjekk uke, nyt kosemerkene og ha shopping spree fremst i pannen når fristelsene roper på deg! :-))

  2. Kristine, du er flink til å blogge og du synes som en racer til å prioritere tiden din. Fliiiinkt! Nyt tiden med Steiner på “Ledelse, makt og mening”! Han er den flinkeste foreleser jeg noensinne har hatt og boken til Conrad er faktisk digg. Ha en kjekk uke, nyt kosemerkene og ha shopping spree fremst i pannen når fristelsene roper på deg! :-))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.