Livet, Latskap og Lucca

Livet er ganske bra for tiden. Vekttap går kanskje litt tregt, men definitivt rette veien. Studiene går bra, selv om den velkjente panikken er på fullt inntog, men fredag, i går og i dag  har vært/skal vies til lesing. Det går i Pippi, Astrid Lindgren, “definerende øyeblikk”, transformasjonsledelse og autentisk ledelse – bare positivt materiell mao. Jeg er så usigelig glad vi valgte å skrive om Pippi, og ikke Hitler, Machiavelli eller andre ledere som står for en mye mørkere form for utøvelse av makt. Pippi gir positiv energi om du er 46 eller 4 ;-)

Latskap er nok èn av mine største svakheter….. Og litt kjipt må jeg innrømme det er når jeg ser spor av det samme hos jentene mine. I etterpåklokskapens lys er jeg ganske sikker på at hadde jeg ikke vært så lat, så hadde jeg sannsynligvis gjort unna masteren min før fylte 30, i stedet for før fylte 50…. (Akkurat det faktum tror jeg forresten kan være god motivasjon for de to eldste – å gjøre unna utdanningen så raskt som mulig, aldri så galt at det ikke er godt for noe ;-) Men, jeg kjenner meg igjen når jeg ser de velge “minste motstands vei” både mht skolearbeid, rydding, trening, øving osv. Latskap hos barna her i huset bidrar til mas, mas, mas og langt fra positiv energi! Skjerpings, jeg skal faktisk forsøke å skjerpe meg, kanskje latskapen jeg sporer i barna faktisk ikke er latskap, men en reaksjon på mitt mas? Må jobbe videre med dette….

Jaja, hvis jeg stikker fingeren godt ned i jorden og kjenner etter, så er det ikke de store utfordringene vi har for tiden. Det tror jeg faktisk det er viktig å være klar over. Dessverre tror jeg mange av oss, og spesielt kvinner, fokuserer for mye på alt som bør “være på stell”. Barn, hus, jobb, trening osv. Vi skal score høyt på så utrolig mange arenaer. For meg resulterer det noen ganger i at jeg har en sånn litt tung, lei, negativ følelse som jeg går og kjenner på, og så skjønner jeg ikke hvor den kommer fra!? Etterhvert har jeg tatt tak i den følelsen når den kommer, tatt meg tid til å tenke, reflektere – og svært ofte kan jeg rett og slett ikke finne årsak….

Det i seg selv er jo helt sykt……

Men sett fra den positive siden, er heller ikke det så galt at det ikke er godt for noe. Når, og hvis, det ikke finnes noen grunn, er det desto lettere å vri fokus over på noe positivt. Jeg har laget meg 3 refleksjoner som funker raskere for hver gang de må benyttes. Alle 3 refleksjonene er på noen av de mange positive aspektene ved livet mitt. Siden det ikke alltid er like lett å tenke positivt, har jeg gitt disse 3 litt mer plass og oppmerksomhet i forhold til alt det jeg har å være glad for. På den måten er det lettere å huske noe positivt når jeg trenger det. Og som “sagt” – det funker ;-)

Lucca er for tiden èn av de 3 refleksjonene mine. Jeg skal til Lucca i sommer! Wiiiiihiiiiii! Jeg elsker Italia, Toscana og Lucca! Jeg har bare vært i Lucca noen timer fra før, men det var love at first sight for meg. Atmosfæren, cafèene, butikkene og bygningene…. Og som om ikke det var nok så er vi 4 venninner som drar med familiene våre. 3 av mine aller kjæreste venninner og deres familier som vi har holdt sammen med i over 20 år. Det er virkelig dyrebart. Dette tror jeg blir 4. sommerferien vi reiser sammen. Disse feriene fylles med minner både for oss voksne og for barna våre. Vi spiser, drikker, gråter, ler og danser – herlig! Gode venner er livet!

Lucca    VillaMontecarlo

Well, anyways – must dash! Nå er tid for lesing! Runder av med bilde av kåpen jeg kjøpte meg på torsdag, ja – det ble shopping hos vakre og dyktige Hedda på Crush Concept i Haugesund ;-) Love it!

Ganni_blaa

Ønsker dere alle en fin søndag med masse positiv energi!

Peace & love <3

4 thoughts on “Livet, Latskap og Lucca

  1. Kristine, er det en ting du ikke er så er det lat:) Du får virkelig gjort ting. At man tar en master i 40-årene er bare positivt. Jeg er nylig ferdig med min (i slutten av 30-årene:)) Å sitte på skolebenken i voksen alder er noe flere burde prøve. Min opplevelse er at det er utrolig lærerikt og gøy! Over til reise: Hvis du ikke allerede har vært i Cinque Terre, så bør du ta turen dit. Flotte turområder og nydelige små byer. Det kommer et blogginnlegg på min blogg herfra om ett par uker:)

  2. Ordet lat er så negativt lada, men vegring mot å gjera noko er betre, synest no eg :-) . Husk, det mesta du leverer vidare til eigne born, trur eg ein fekk hos eiga mor, på godt og vondt.. Uff, det er litt nifst å tenka på. Ansvaret som mor, meinar eg. Gler meg elles over å lesa det du skriv. Ny kåpe – stooor overrasking ! :-)

    1. Ja, enig – vegring mot å gjera noko hørtes bedre ut ;-) Takk for god tilbakemelding, og neida- ikkje stor overrasking, men så er det 6 år siden eg kjøpte kåpe sist, det var kanskje litt meir overrasking, eller? ;-)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.