Muligheter, trening og detoxing

Tenk så herlig – her sitter jeg, E N D E L I G, i solen på terrassen ;-) Og blogger…. Det er en ny høst, og livet er bra rett og slett!

Isolen

Ny høst og nye muligheter ;-)

Denne høsten er så full av muligheter for min del at jeg tror ikke jeg har opplevd maken egentlig. På godt og vondt. Stort sett på godt heldigvis, men muligheter er også skummelt – av og til. Muligheter eller occasione på Machiavellisk – de du må gripe når de kommer din vei! Så, p.t. har Fortuna vært grei med meg, får håpe hun gjør som lykken – står den kjekke bi. Den kjekke i dette tilfellet: meg ;-)

Nest siste eksamensdag, langt inne i Machaivellis univers, ringer telefonen. Det er sjefen min som åpner med å si han vet jeg sitter midt i eksamen, han skal være kort: Kan du tenke deg å holde pecha-kucha på neste BM-samling? Hæ? What? Moi? Oh, jeeeezus, så skummelt! Men, godt inni Machiavelli-modus hamrer hjertet, og logisk del av hjerne sier: Yes! You go girl! Dette er en occasione du må gripe! Vær løve og rev – dristig og smart! Og, jeg kan få snakke om hva som helst! Ja, selvsagt sier jeg ja. Egentlig sykt glad fordi jeg har en sjef som mener jeg har en historie som er god nok til å fortelle til rundt 850 kolleger i DNBs bedriftsmarked. Jeg, som ikke er kundeansvarlig en gang, men et markedsmenneske som brenner for kommunikasjon og organisasjonskultur. Hehe, det blir spennende – har heldigvis noen uker til på å sette storyline, preppe og gå inn i en slags faglig underholdningsrolle. Og heldigvis er jeg omgitt av sykt skjønne, herlige, gode og ikke minst dyktige og ærlige kolleger som har sagt seg villig til å gi meg åpen og konstruktiv tilbakemelding når jeg skal trene.

Trening is on!

Jeg er så vidt i gang med pecha-kucha-trening, og godt i gang med fysisk trening som jeg har gledet meg til de siste tre årene nå. Kort etter at jeg begynte på masterstudiet måtte jeg bare erkjenne at jeg ikke fikk den egentiden jeg trengte for å kunne gjøre alt jeg ville, noe måtte gå. Det ble fysisk trening. Ikke det at jeg ikke har gjort noe de siste tre årene, men det har blitt for sporadisk til at det kan kalles jevnlig. Well, no more! Forrige uke ble det tre økter og denne uken er jeg oppi tre økter allerede ;-) Noen gode turer i Sørmarka, og noen raske intervall-økter på tredemølla. Godt å kjenne at pumpa er i gang igjen. Skjønt, godt er kanskje ikke helt dekkende….. Veldig godt etterpå, men fyttigrisen så grusomt nå – og sannsynligvis noen måneder framover…. ;-)

Så var det detoxingen….

Jeg er sikker på mange av dere nå tenker at jeg er i gang med slankekur nr. ….100? Men, nei. Det er ikke sånn type detoxing. Jeg skal detoxe mye, men tenkte ikke kropp, mage osv.

Jeg har tenkt å detoxe huset. Jeg begynte i helgen med å rydde ut av kjøkkenskuffer og -skap som inneholdt krydder, bakevarer etc. Kastet helt enormt mye som hadde gått ut på dato. Ja, det er nok en stund siden det ble gjort sist….. Nå har jeg kvittet meg med krydder, mel, energibarer, granola, pasta, bulgur – en hel haug med stuff jeg har kjøpt inn og trodd jeg kom til å bruke. Nå er en ny æra begynt på mitt kjøkken – jeg skal bare kjøpe inn det jeg faktisk har tenkt å bruke i nær framtid. Og jeg har kjøpt inn sånt jeg kan bake sunt med – sunn granola, sunne knekkebrød, sunne energibarer m.m ;-) Jeg har rett og slett tenkt at med mer tid til disposisjon har jeg tid til å gå tilbake til mitt sunne kosthold. Dvs. mitt mer grunnleggende sunne kosthold. Lage mest mulig selv, basere mest mulig på ferske frukt og grønnsaker, rett og slett være like bevisst som jeg var for noen år tilbake. Og jeg er i gang. Jeg juicer, lager smoothies – og i dag laget jeg grønnsaksvafler, fikk oppskriften fra vår fantastiske kantinedame. De er helt sykt gode, jeg deler gjerne oppskriften med dere:

Grønnsaksvaffel

Potet, gulrot, kålrot og løk raspes eller hakkes i bittesmå biter, urtene hakkes og alt blandes med egg, olje og salt/pepper som er blandet på forhånd. Sunne og sykt gode!

I tillegg skal jeg detoxe klesskapet mitt + div. kott med klær og sko jeg ikke har fått meg til å bli av med enda. Men, nuh er tiden altså inne. Jeg får så intenst gode vibber av å kvitte meg med ting at det er blitt en rar greie for meg. Jeg skjønner ikke helt hva det kommer av, men det gjør meg så godt! Jeg digger følelsen av å ha oversikt over innhold i skuffer, skap, kott og kroker. Jeg skjønner det altså ikke, men jeg vet jeg er ikke alene om å føle det sånn. Uten at jeg har dyp innsikt i buddhisme så handler vel det også bl.a. om å ikke eie for mye, noe med at du må eie tingene – tingene må ikke eie deg? Jeg vet ikke så mye om Mindfulness heller, det vil si, jeg vet jo hva mindfullness er og betyr, men jeg vet ikke noe om den hypen jeg mener å ha sett de siste årene. Tror imidlertid det også handler noe om å eie mindre for å få mindre bekymringer og mer tid til å være bevisst og til stede i nuet. Anyway, uten å påberope meg verken noe religiøst eller moderne selvutviklende, så gjør det meg godt å kvitte meg med ting og tang, det blir derfor høstens prosjekt her i huset :-)

Når det er sagt så sysler jeg med tanker om hvor alt stuffet skal ta veien. 80% av det som skal ut er altfor bra til å kaste, og dessuten har jeg stor sans for gjenbruk. Det blir kanskje å sette seg inn i hvordan selge på ebay.co.uk (har hittil bare shoppet….), finn.no eller et av de andre nettstedene som selger brukt. Garasjesalg er jo også en mulighet – det arrangeres av Stavanger kommune x antall ganger pr. år, det er vel også et marked i østre bydel innimellom tror jeg…. Jeg kan legge ting ut her på bloggen, på facebook eller instagram? Vi får se – to be continued….

Uansett – det er gøy å ha noe å henge både fingre og hjerne i! Det er gøy å gjøre nye ting, gripe muligheter, holde seg i form, få overskudd enten det er gjennom trening eller detoxing. Det er sykt herlig å ha tid, overskudd og prosjekter ;-)

Hva du enn måtte holde på med – håper du har det bra, håper du også på tross av mye dårlig vær i sommer, ser fram til en herlig høst med nye muligheter!

Peace & love

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.