Sykt deilig å være norsk i Danmark….

Det bare skjer noe med meg så snart jeg er i København. Kan ikke helt sette ord på det, og selv om jeg tror jeg sier det i nesten hver eneste storby jeg besøker, så er det kanskje her jeg virkelig mener det – her skulle jeg gjerne bodd….

Det er noe med pulsen, den danske sjarmen, litt laidback, avslappet, smilende og easygoing. Københavnere er også innovative, kule, stilsikre og hippe. De har bedre vær enn oss…. De sykler, er miljøbevisste og tar secondhand og gjenbruk på alvor. Anyway – it’s so good to be back!

Det er altfor lenge siden sist. Jeg tror det må være 4-5 år siden, da var jeg sammen med venninner fra Stavanger og vi bodde på det kuleste hotellet i København – syns jeg da ;-) St.Petri – det var en fantastisk fin tur, med noen av de fineste jentene, ah – memories….  :-)

Denne gang er jeg med familien, dvs. mann og de to yngste jentene. Vi har leid oss en Airbnb-leilighet i Vesterbro og skal virkelig være københavnere for en uke. Ingen av oss har lagt opp til noe stramt program, men vi må i alle fall bruke èn av dagene til å utforske nabolaget vårt i Vesterbro. I tillegg håper jeg å få de andre med på båttur i Nyhavn-Christianshavn og rusletur i Christiania. Kanskje ta en badedag på Islands Brygge eller Bellevue strand, definitivt dedikere en dag i Tivoli – og jeg vurderer en tur til Louisiana. Vi har planer om å teste ut flere gode café- og restaurant-tips, besøke familie, shoppe og nyte at vi har ferie, fri og senkede skuldre – sammen. Lørdag får vi dessuten selskap av min svigerinne og hennes familie, det gleder vi oss sånn til! De har også leid seg leilighet gjennom Airbnb – jeg sier det bare, sjekk det ut om dere ikke har oppdaget det geniale konseptet!

Så får vi se da, hvor mye vi får gjort ;-) Det viktigste vi har bestemt oss for er IKKE å stresse, skal vi være københavnere må livet nytes og tas helt med ro :-)

københavn Turen til Paris var forresten fantastisk! Bare slaraffen selv om helse-appen på mobilen viste at det ble gått noen skritt – den ene dagen var jeg over 20.000 ;-) I København blir det nok flere skritt, og kanskje noen kilometer på sykkel ;-)

Etter København ser jeg fram til å være tilbake på hytta, kos med babynevø som kommer på besøk fra London, feiring av mine foreldres gullbryllup, familiebesøk fra USA og forhåpentligvis mer tid sammen med familie og venner, før det er back to business i Stavanger. Jeg kjenner det kribler litt i magen med tanke på prosjektene jeg skal kaste meg over så snart ferien er over. Oh, my God…. Jeg tror denne høsten blir tidenes mest spennende! Nye inspirerende og utfordrende prosjekter, ny kollega jeg virkelig gleder meg til å jobbe sammen med, mer tid til innovasjonshub’en i østre bydel – til høsten SKAL jeg sette av tid til å jobbe fra Mess & Order og Innovation Dock. Weeeeheee, jeg har mye å glede meg til!

Men først altså ferie, København, hyttekos, familie og venner. Jeg håper dere har det fantastisk godt hvor enn i verden dere måtte være!

Til neste gang – peace & love! xoxo ;-)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.