Bonjour Paris <3

I morgen er det feriestart og avreise til Paris! :-)

Paris

Årets ferie er særdeles etterlengtet ettersom familien har hatt et sykt travelt år/halvår, spesielt tatt i betraktning studier, oppgave og eksamen. Jeg har gått med en evig-vond samvittighet for ikke å strekke til verken på jobb, hjemme, som mor, kone, venninne – ja, you name it – alt har vært venstrehåndshåndtert og brannslukning dette året…. :-o

Men i samtale med god venninne (som kom med champagne til meg!) snakket vi om epoken som er over, den nye som har begynt og jeg kjente på at – joda, jeg har prestert så det holder. Summen av alt som har blitt venstrehåndshåndtert er egentlig litt formidabelt! Det gir all mulig god grunn for ferie og feiring ;-)

I morgen tidlig kl. 09:05 lander vi etter planen i Paris, mannen min og jeg. Tirsdag har vi 25 års bryllupsdag – sølvbryllup som ikke skal feires med snitter og kransekake :-)) men på en ego-tur for bare oss to til Paris. Vi skal bo godt, nyte og bare leve slaraffen byliv – gleder meg! (Det setter jo en ekstra spiss å ha bryllupsdagen på Frankrikes nasjonaldag :-)

Jeg har som regel ikke hatt samvittighet til å bruke nesten en uke av ferien uten barn, men i år syns jeg vi to fortjente det. Med studie-stress og gressenke-tilværelse i ukene trenger vi litt egentid. Uten barn. (Sorry unger…. :-o ) Men for å gjøre det litt godt og balansere litt har vi bestilt en uke i København. Da blir det også slaraffen byliv, med barn :-) Det gleder jeg meg også masse til! Jeg er utrolig glad i København, får aldri nok, og har aldri hatt så god tid der som en hel uke. Det skal bli fint å senke skuldrene og utforske den kuleste storbyen i Skandinavia ;-)

Men først altså, Paris. I år blir basen i Marais. Det må bli dagstur til Montmartre og utforske deler av Louvre, men utover det tror jeg rett og slett det blir vin og baguetter i en park, kanskje en bok i en solstol på den lille sandstranden ved Seinen, fortauscafè i Latinerkvarteret og så håper jeg det blir en tur til Caveau de la Huchette. Dagene kommer til å gå så fort, da er det viktig med slow living – nyte mest mulig i lengst mulige åndedrag ;-)

Det er nesten like gøy med planleggingen som med selve turen. Men bare nesten altså ;-) Selv om slaraffen og slentring blir gjennomgangstema denne gang, er det noen butikker jeg håper jeg får besøkt – en kan jo ikke dra til Paris helt uten å shoppe?!  Litt tid har jeg fått til research, her er listen jeg har notert meg for årets tur – jeg syns forresten det er finslig med bare fire butikker på listen ;-)

  1. HiP Paris Blog – ser ut som her finnes noen bra tips, må sjekkes ut litt nærmere
  2. Collette – alltid like spennende….
  3. Isabel Marant (i Marais! ;-)
  4. Vanessa Bruno (i Marais! ;-)
  5. IRO Paris (også i Marais! Juhuuuuu ;-)
  6. Little Palace Hotel – hotellet vårt
  7. Kong – restauranten for søvbryllupsfeiring ;-)
  8. Louvre, gleder meg!
  9. Shakespeare and Company – under vurdering, kan godt være denne må bli på en tur uten mann…. Litt usikker på om jeg kanskje strekker strikken litt langt med denne… :-o
  10. Paris in Four Months, nok en blogg som må sjekkes ut litt nærmere

Oi, tre dager kommer til å gå altfor fort! Au revoir og god sommer!

Peace & love

P.S. Det passet forresten fint å dele denne sånn helt avslutningsvis. Digger Lady Gaga, og Piaf…. I say no more…. <3

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.