Uncategorized

Bonjour Paris <3

I morgen er det feriestart og avreise til Paris! :-)

Paris

Årets ferie er særdeles etterlengtet ettersom familien har hatt et sykt travelt år/halvår, spesielt tatt i betraktning studier, oppgave og eksamen. Jeg har gått med en evig-vond samvittighet for ikke å strekke til verken på jobb, hjemme, som mor, kone, venninne – ja, you name it – alt har vært venstrehåndshåndtert og brannslukning dette året…. :-o

Men i samtale med god venninne (som kom med champagne til meg!) snakket vi om epoken som er over, den nye som har begynt og jeg kjente på at – joda, jeg har prestert så det holder. Summen av alt som har blitt venstrehåndshåndtert er egentlig litt formidabelt! Det gir all mulig god grunn for ferie og feiring ;-)

I morgen tidlig kl. 09:05 lander vi etter planen i Paris, mannen min og jeg. Tirsdag har vi 25 års bryllupsdag – sølvbryllup som ikke skal feires med snitter og kransekake :-)) men på en ego-tur for bare oss to til Paris. Vi skal bo godt, nyte og bare leve slaraffen byliv – gleder meg! (Det setter jo en ekstra spiss å ha bryllupsdagen på Frankrikes nasjonaldag :-)

Jeg har som regel ikke hatt samvittighet til å bruke nesten en uke av ferien uten barn, men i år syns jeg vi to fortjente det. Med studie-stress og gressenke-tilværelse i ukene trenger vi litt egentid. Uten barn. (Sorry unger…. :-o ) Men for å gjøre det litt godt og balansere litt har vi bestilt en uke i København. Da blir det også slaraffen byliv, med barn :-) Det gleder jeg meg også masse til! Jeg er utrolig glad i København, får aldri nok, og har aldri hatt så god tid der som en hel uke. Det skal bli fint å senke skuldrene og utforske den kuleste storbyen i Skandinavia ;-)

Men først altså, Paris. I år blir basen i Marais. Det må bli dagstur til Montmartre og utforske deler av Louvre, men utover det tror jeg rett og slett det blir vin og baguetter i en park, kanskje en bok i en solstol på den lille sandstranden ved Seinen, fortauscafè i Latinerkvarteret og så håper jeg det blir en tur til Caveau de la Huchette. Dagene kommer til å gå så fort, da er det viktig med slow living – nyte mest mulig i lengst mulige åndedrag ;-)

Det er nesten like gøy med planleggingen som med selve turen. Men bare nesten altså ;-) Selv om slaraffen og slentring blir gjennomgangstema denne gang, er det noen butikker jeg håper jeg får besøkt – en kan jo ikke dra til Paris helt uten å shoppe?!  Litt tid har jeg fått til research, her er listen jeg har notert meg for årets tur – jeg syns forresten det er finslig med bare fire butikker på listen ;-)

  1. HiP Paris Blog – ser ut som her finnes noen bra tips, må sjekkes ut litt nærmere
  2. Collette – alltid like spennende….
  3. Isabel Marant (i Marais! ;-)
  4. Vanessa Bruno (i Marais! ;-)
  5. IRO Paris (også i Marais! Juhuuuuu ;-)
  6. Little Palace Hotel – hotellet vårt
  7. Kong – restauranten for søvbryllupsfeiring ;-)
  8. Louvre, gleder meg!
  9. Shakespeare and Company – under vurdering, kan godt være denne må bli på en tur uten mann…. Litt usikker på om jeg kanskje strekker strikken litt langt med denne… :-o
  10. Paris in Four Months, nok en blogg som må sjekkes ut litt nærmere

Oi, tre dager kommer til å gå altfor fort! Au revoir og god sommer!

Peace & love

P.S. Det passet forresten fint å dele denne sånn helt avslutningsvis. Digger Lady Gaga, og Piaf…. I say no more…. <3

0 comments on “Bonjour Paris <3

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TED Blog

The TED Blog shares interesting news about TED, TED Talks video, the TED Prize and more.

%d bloggers like this: