Så, hva skal du bli da?

Det viktigste først: Jeg leverte min avsluttende masteroppgave i dag! Juhuuuuuuu! Etter 3 ekstremt travle år er jeg snart i mål, “bare” en hjemme-eksamen på 3 dager igjen – SÅ er jeg ferdig, og forhåpentligvis innehaver av Master i Kommunikasjon og Ledelse :-)

Så, hva skal du bli da? Dette spørsmålet får jeg mye for tiden, og det skjønner jeg jo! La meg bare få sagt det, jeg begynte ikke på denne videreutdanningen for at jeg skulle jakte på ny drømmejobb, men fordi jeg hadde lyst til å utvide faglig horisont. Etter å ha jobbet med markedsføring i 25 år fristet det med ny kunnskap og hevet kompetansenivå. Ikke at jeg noen gang kan bli utlært i markedsføring, men det er godt utenfor boksen av og til ;-) Jeg var fascinert av kommunikasjonsfaget, hvordan harmonere kommunikasjon ut og inn i et selskap, hvordan tilpasse selskapet til omgivelsene. Læringskurven har bare pekt riktig vei, og det har vært en helt fantastisk reise, for å si det mildt. Planen var master i kommunikasjon, men det ble kommunikasjon og ledelse. Det har jeg ikke angret på. Første året handlet om PR-ledelse og strategisk kommunikasjon, fjoråret om ledelse, makt og mening – og dette året kan for meg oppsummeres med utvikling, rådgivning, coaching og refleksjon. Årene har endret meg mye.

Så, hva skal du bli da? Kanskje koker det ned til at det er ikke så viktig hva jeg skal bli, hvem eller hva jeg skal jobbe med – men at jeg har det gøy når jeg holder på! Når jeg har det gøy er det nesten som jeg tror jeg kan flytte fjell. Hehe. Høres litt søkt ut, men tenk litt over det. Og hva er det verste som kan skje? At du finner ut du ikke kan flytte fjell? So what!…. du har vertfall prøvd!

Jeg har valgt meg noen prosjekter jeg skal jobbe med framover, og jeg vet det vil bli gøy! Og så vet jeg at når jeg har det gøy lykkes jeg. Så planen er å bare fortsette å ha det gøy, og det skal etter planen resultere i gode resultater, da får jeg det enda mer gøy, så blir resultatene enda bedre….. Å sånn ska no dagan bare gå…. ;-)  Hahaha, neida, det er ikke fullt så enkelt – men, det er jo en god plan? ;-)

Kvinneplassen

Et av prosjektene jeg gleder meg til å jobbe videre med er Kvinneplassen som vi gjør sammen med Næringsforeningen. Åh, du og du, så gøy! Jeg tror vi har skapt en møteplass for kvinner i næringslivet som blir bedre og bedre, og mer og mer aktuell framover. Jeg må innrømme jeg er litt lei invitasjoner til “bobler og høye hæler”, det vil si – det blir jeg aldri lei av, men å gjøre jobb til “bobler og høye hæler” fordi vi er kvinner, det blir for dumt. Det er heller ingen tvil om at vi trenger en felles møteplass. Ikke noe kvinnesaksgreier, likestillingsagenda osv., men en aktuell, ærlig og åpen møteplass der vi treffes, setter fokus på viktige saker og blir inspirert på en sånn måte at vi får lyst til å ta en større plass på jobb, i styre-rom og i innovasjon- & oppstartsmiljø. Vi må få flere kvinnelige gründere! Vet dere det er rundt 200.000 kvinner bare i Norge som drømmer om å skape sin egen arbeidsplass? Jeg syns ikke det er rart, tenk å kunne være helt din egen sjef, og bare jobbe med det du syns er gøy! Hvem kunne ikke tenkt seg det? Og det er fullt mulig å få det til – veeeeeeldig mulig! Mange menn og kvinner lykkes med drømmer og idèer, og vi er mange som står på sidelinjen klare til å hjelpe deg på vei. Så, hva skal du bli da? ;-)

I dag var en arbeidsdag litt utenom det vanlige. Et nytt Jobbskaper-møte, på Innovation Dock denne gang. Med andre ord dobbel-dose energi for min del! Jeg elsker å være på Innovation Dock og jeg elsker Jobbskaper-konseptet! Faktisk så har de to konseptene en del til felles også. Begge deler handler om å skape, dele, gi næring til samfunn, bidra til nye arbeidsplasser, gründerskap og innovasjon. Jeg er så sykt heldig som får jobbe med sånne prosjekter. Å få jobbe med å skape mening for folk. Bedre kan det jo ikke bli. Vi har diskutert hva vi kan gjøre for å få flere til å bli Jobbskapere. Når du er Jobbskaper betaler du 250,- pr. mnd. til Strømmestiftelsen, på den måten bidrar du til at 5 nye gründere pr. år, mange er kvinner,  Afrika og Asia  får mikrolån og kan starte sin egen bedrift. En form for fadder-ordning med andre ord. Jeg tenker at stort sett alle jeg har rundt meg har råd til å betale 250 pr. mnd. til en sånn sak. Vi fikk se en film der annethvert klipp var av en norsk frisør som åpnet egen frisørsalong, og en dame i Afrika som gjorde det samme. Akkurat samme historie. Akkurat samme mot til å hoppe ut i det ukjente ved å drive noe selv. Akkurat samme stolthet når de hadde åpnet og kundene kom. Herlig! Jeg skal dele den filmen med dere når den legges ut, den var fin asså!

Jobbskaper_2      Jobbskaper_1

Kvinneplassen 22. mai. Jeg likte Anne Lindmo sin gründer-historie! Hvis vi sitter her og tror den dama har vært heldig og vært på rett tid til rett sted, så tar vi grundig feil. Hun ble, som hun selv sa det, tvangs-ansatt i NRK to ganger. Idèen om talkshowet hun nå er mest kjent for, hadde hun mange år før hun var i gang. I de to siste årene før hun var på lufta satt hun hjemme, uten sikker inntekt, for å jobbe med konseptet, fra idè til ferdig produkt. Hun planla ned til minste detalj. Hun var engasjert – for å si det mildt! Ingen – utenom hun selv og mannen – hadde tro på konseptet. Hun er ikke lite stolt over det hun har skapt tror jeg – og med rette! Jøss, for en kul, flott og dyktig dame!

Damer, jenter, kvinner – det er SÅ mange signal på at vi går inn i en ny tid, der kvinner fortjener større plass. Det handler ikke om at vi skal ut og “rule verden”, men at vi må være med å skape balanse der vi ferdes. På jobb, på fritiden, hjemme og ute. Det er heldigvis stor forskjell mellom kvinner og menn, og vi utfyller hverandre som regel godt! Jeg liker uttrykket til Petter Stordalen om å “selge de bæra du har”. Det er det vi må gjøre. Vi må finne fram til hva det er vi har å tilby. Hva er vår styrke. Når har vi det gøy? Jeg tipper at for de fleste er det når vi tilbyr noe noen andre setter stor pris på. Så, hva skal du bli da? ;-)

Og apropos gøy. Her sitter jeg med et glass sjampanje. Det er mandag, og jeg har levert inn min avsluttende master i dag! Jeg måtte bare gjøre noe som gjorde det litt mer gøy å kjenne på at den oppgaven nå er ute av mine hender! All grunn til feiring :-) Så med pendlemann på Stord og barn som ikke prioriterer å være med mamma på ettermiddagen, måtte det tenkes kreativt og ut av boksen…. Det ble litt mer gøy med et glass sjampanje på en mandag ;-) Jeg satser på at resten av flaska holder seg til helgen…

Og helt til slutt – er det ikke bare kult med Gunhild Stordalen? I dag åpnet hun sin andre EAT-konferanse. Det er helt rått! ;-)

Tudelu – ha en strålende kveld og en fin uke!

– Peace & love –

 

2 thoughts on “Så, hva skal du bli da?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.