En plass i solen….

L1000152 Da har jeg lagt bak meg en særdeles produktiv helg – det føles så utrolig herlig! Vi dro på hytta, stengte oss inne fra fredag kveld til søndag formiddag, og fikk skrevet 14 av 30 sider på oppgaven vår! Nå har jeg en fantastisk god følelse, selv om det er mye mer som gjenstår både av skriving og flikking ;-)

Det er så herlig med vår! Favoritt-tiden på året, og de siste par ukene har det stort sett vært sol, tørt og forholdsvis mildt her på Vestlandet. I dag satte jeg meg ut i solkroken, måtte ha saueskinn i stolen, ulljakke og skjerf – men så hadde jeg solbriller, kaffe og diverse lesestoff – ah så deilig…..

En travel jobb-uke er i gang, mye gøy – skulle ønske jeg bare kunne skrive i vei om alt det jeg jobber med, men det kan jeg jo ikke ;-) Jeg kan jo ikke fortelle dere om de spennende planene vi har, og så er det jo en ulempe at hvis jeg forteller om det når vi er igang – eller etterpå, så beskyldes en markedsfører for å drive reklame ;-) Hehe, og det stemmer sikkert – livning the brand ;-)  Det er jo isi-pisi når jobben er gøy, brandet stemmer og visjoner og verdier er helt i tråd med eget verdigrunnlag. Jeg kan love dere at jeg aldri kunne jobbet for et selskap som gjorde at jeg gikk på akkord med verdiene mine. Jeg har forsøkt det også, og det gikk definitivt ikke. Jeg får to fagblad på jobb – Kommunikasjon og Kampanje. Det er altfor sjelden jeg får tid til å lese de grundig, det blir som regel å bla raskt gjennom, kanskje skumme gjennom de viktigste sakene, men i dag satt jeg på terrassen og virkelig leste i nesten en time! :-)

Til å egentlig ha tatt så mange tilfeldige valg opp gjennom tidene, må jeg si jeg har hatt en god dose flaks med tanke på fagene jeg jobber med. Jeg tror virkelig ikke jeg kunne gjort bedre valg om de hadde vært aldri så bevisste :-) Marked og kommunikasjon er spennende fag som er i konstant endring, og utviklingen skjer til tider med lynets hastighet…. På godt og vondt ;-) Når det skjer på vondt så er jo trøsten at lærekurven som regel er bratt.

I en av pensumbøkene mine leste jeg om Marcus Aurelius, kanskje den første store lederen som utøvde meditasjon. På sett og vis overrasket det meg litt. Jeg tenker liksom ikke at store keisere og krigere driver med meditasjon, men så er det sikkert jeg som har en litt feil oppfatning av hva meditasjon faktisk er. Forfatteren av boken hevder at M.A. hver eneste kveld, etter dagens kamper, i hodet sitt gikk gjennom hele forløpet, alle handlingerr og hendelser. Dette veide han opp mot kunnskapen og ikke minst verdigrunnlaget han hadde fått med seg fra sin far. Det hevdes at like viktig som selve kampene var for han, var de lange og grundige samtalene han hadde med sine nærmeste kolleger og “med seg selv”. Han satt ikke og snakket høyt med seg selv, men han skrev lange brev og erindringer som det etterhvert ble bøker av. Fascinerende.

Jeg kan ikke si jeg mediterer, men det blir en del refleksjoner for tiden. Jeg har jo blogget til det kjedsommelige om hvor travelt livet er for tiden, da er det for meg lett å bare “kjøre på”, glemme å ta tid til å tenke langsomt. Men når det skal tas viktige avgjørelser er det tid for refleksjon, eller realitychecks. Skal jeg gå på med friskt mot på nytt kurs til høsten? Stress, kaos og slit er det definitivt, men med en mastergrad til sommeren 2015 er det jo verdt det! Realitychecks er bra. For meg handler det også om å være mer til stede på jobb – få med meg når jeg ikke leverer godt nok….! (Huff, her føyer jeg meg inn i rekken av medsøstre som absolutt ikke liker å høre at vi ikke er flinkest i klassen…)  :-o

Når den første avgjørelsen er tatt er det nok et valg som må tas. Hvilket kurs skal bli det avsluttende? Jeg hadde bestemt meg for å ta Digital Kommunikasjonsledelse, jeg har vurdert Identitet og Merkevarebygging – men nå når det nærmer seg slutten på Ledelse, makt og mening er det Consulting som frister mest…. What to choose…..?

Torsdag skal jeg til Oslo i møter – og jeg GLEDER MEG! :-) For noen år siden reiste jeg til Oslo ofte flere ganger i uken, da var det stress å reise. Nå har vi fått effektive og gode verktøy som gjør at nesten alle møtene kan tas på video eller Lync, og jeg er superglad jeg ikke trenger å reise. Det betyr effektivitet gjennom hele dagen :-) Men DU VERDEN så gøy det er de få gangene jeg drar inn til Bjørvika! Jeg får så sykt med energi av de flotte kontorene vi har i Bjørvika, og av de fantastisk dyktige og flotte kollegene mine der :-)

Nå skal jeg Skype med eldstejenta – som jeg savner så inderlig! Mitt eldste barn som ikke er barn lenger…. Hun studerer til master på full tid og blir ferdig i september – nesten et år før moren sin ;-) Hehe….

Tudelu – ha en strålende uke alle!

Peace & Love

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.