Destinasjon California

Da er jeg så og si klar for California! Woohoooo! I alle fall mentalt. Ikke fullt så klar praktisk… Har ikke begynt å pakke enda 😬 Men denne gang har jeg faktisk laget meg en pakkeliste der jeg har lagt ting inn etterhvert som jeg har kommet på hva jeg trenger å ta med. Lurt! 😇 Og så begynte jeg på en Pinterest-tavle, “Packing for California”. Tenkte det også var lurt, siden jeg syns det er så vanskelig å pakke for en annen årstid enn “den jeg bor i”…. Skjønner du hva jeg mener? Jeg har en tendens til å pakke så vanvittig mye når jeg f.eks. skal til varmere strøk om vinteren. Tror liksom at det kan komme godt med både ditt og datt, men så ender jeg opp med å “bo” i 2-3 av de 8 antrekkene jeg har pakket….  Jaja, det har bare 3-4 inspirasjonsbilder på Pinterest-tavlen, den jeg tenkte skulle bli så stor og inspirerende! 😂 So much for that…..

Jeg vet jeg gjentar meg selv til det kjedsommelige, men tiden går så sykt fort! Dagene går i lesing, kursing, møter => oppsummert: Utvikling! Men det er så gøy! Jeg lærer så utrolig mye, og jeg syns det er spennende med den tiden vi befinner oss i. Det snakkes mye om alle endringene som skjer. Det handler vel egentlig om utvikling? Behovet for kontinuerlig utvikling. Kanskje det eneste vi vet vil forbli konstant framover?

Opplever du at det settes store krav til oss for tiden? At alt skal gå så mye fortere enn før? At vi skal kunne mye mer, sette oss inn i nye verktøy og problemstillinger? Det gjør i alle fall jeg. Jeg har derfor tatt noen aktive valg som gjør at jeg opplever mestring, som igjen fører til lykke. (Aristoteles ❤️). Jeg har blogget MYE om de siste studie-årene mine og hva de gjorde med meg. Men ikke så mye om jobben min. Parallelt med studiene lærte jeg kanskje minst like mye på jobb. Om faget mitt. Og for ikke å gå for dypt inn på detaljene der skjønte jeg på et tidspunkt at markedsføring ikke først og fremst handler om reklame, stæsj og betalt kommunikasjon. Det handler om å skape verdens beste kundeopplevelser. For å få det til trengs verdens beste medarbeidere. Jeg har vært gjennom fasen der jeg trodde at verdens beste medarbeidere betydde nyutdannete youngsters med topp-karakterer og ledere som har vært ledere i en mannsalder. Det handler jo om mangfold! Juhuuuuuu! For mangfold betyr jo at det er like stor og like viktig plass til ALLE! Og jeg vet det finnes et talent i alle. At talent ikke er noe du er født med, som ligger i genetikken, men som er noe de fleste av oss må lete etter. Kanskje lenge og grundig før vi finner det. Og som regel trenger alle hjelp til å få det videreutviklet. Nå er det sikkert mange av dere som tenker at jada, det vet du sikkert….! #ironi  Men, jeg vet det altså, you better believe it 😉 Og jo mer jeg leser og studerer, jo mer bevis får jeg for at jeg har rett! Verdens største og best likte bedrifter er ikke resultat av ledere som har plukket ut de beste talentene. De er resultat av mangfold, komplementære egenskaper, medarbeidere som får ta ut hele potensialet sitt, og ledere som velger å stole på medarbeiderne sine, og dyrker de for at de skal blomstre. 

Det krever imidlertid noe av oss å få dette til å fungere også. Det at vi er til stede med hode og hjerte og at vi opplever mening i det vi gjør. At vi er der vi ønsker å være, og at vi får jobbe der vi opplever mestring. Harald Birkevold i Aftenbladet hadde en interessant sak i avisen i går. “Bullshit-jobber”. Jeg syns han konkluderer og generaliserer litt raskt på enkelte påstander, men essensen er interessant. Etter at jeg startet for meg selv er det så mange som har sagt at de har lyst å gjøre det samme. Det syns jeg mange flere må våge å gjøre også! Og for alle andre det ikke passer for, start for deg selv i bedriften du allerede er i! Bli en intern gründer. Vær nysgjerrig på hva en gründer er, adopter nødvendige egenskaper, og bli en gründer på jobben din! Finn på noe nytt, finn på nye løsninger og go for it! Ha stayerevnen til en gründer, ta i mot alle avslag med fornyet mot – de kommer til å slå deg litt ned, men reis deg opp igjen og kjør på videre! Lykke til! 😄💪🏼 

Nå skal jeg altså til California. San Francisco. Palo Alto. Silicon Valley. Jeg er så nysgjerrig på hva som kommer til å møte meg der! Jeg var i San Francisco for 35 år siden, med et helt annet fokus enn jeg har nå 😄 Men allerede da syns jeg byen var så fantastisk! Jeg syns det var så vakkert der, med mye oppover- og nedover-bakker, svingete veier, trikk, herlig klima og imøtekommende mennesker. Og Silicon Valley har jo endret verden. Da jeg var der besøkte jeg familie i San Jose, og jeg husker at Fred, faren i familien, jobbet i Silicon Valley. Det var litt mystisk og spennende allerede da. Men jeg var 16 år, og overhodet ikke interessert i det de voksne holdt på med. Jeg var på ungdomsfest på nyttårsaften og danset etter Karma Chameleon og Valley Girl, i en nyttårspyntet garasje…. Oh, those were the days! 😅 Men, anyway, nå er jeg snart tilbake, og bare tanken på alt som har skjedd siden 1984….! Verden før og etter Bill Gates og Steve Jobs. 

Jeg gleder meg aller mest til å suge til meg California-viben‘. Møte mennesker som bor og lever i verdens mest innovative smeltedigel. Med et sammensurium av mangfold, penger, oppfinnsomhet og pågangsmot. Det spekuleres mye i hva Silicon Valley egentlig har blitt nå. Er det fortsatt oppfinnsomhet og pågangsmot som definerer miljøet? Eller er det Money talks (der også?) mon tro…. 🤔

Jeg tenkte å forsøke meg på kortere og hyppigere blogg-oppdateringer fra turen. Jeg skal lande ca. midt på dagen på lørdag og håper det blir å henge med kollegene mine i Innovation Lab fram til mandag når vi er i gang med det offisielle programmet. Mandag til torsdag har vi smekkfulle dager med bedriftsbesøk til noen av verdens mest spennende organisasjoner! Weeeheee, jeg gleder meg sånn! 🤣💃🏼👏🏼🎉

Og på torsdag neste uke kommer mannen min! Vi skal på en roadtrip jeg har hatt lyst til siden jeg var i California sist, å kjøre langs kysten, San Francisco – Los Angeles. To overnattinger i San Luis Obispo og to i Venice Beach, før vi drar hjem igjen til desember og adventstid 😍🙏🏼 Jeg er så sykt takknemlig. Virkelig. 

Ønsker dere alle en nydelig helg etter hvert!

Peace & love

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.