Alle de interessante menneskene….

som jeg får møte! 😁👏🏼 Det er så inspirerende altså! Jeg har hørt eller lest at du blir snittet av de menneskene du oppholder deg med. Logisk. Det betyr at hvis jeg henger med positive mennesker i over 80% av min våkne tilstand, så bør jeg jo bli ganske positiv. Og vice-versa sikkert. Så da gjelder det å henge med de riktige menneskene! 😃👍🏼

I dag, på toget hjem fra Egersund måtte jeg klype meg selv i armen og minne meg selv på hvor gøy jeg kan ha det på jobb! Jeg kommer i kontakt med utrolig mange spennende, inspirerende og fascinerende mennesker. Og det smitter jo over på meg! Jippi-yayey! 💃🏼

Jeg har allerede nevnt fredag forrige uke (i forrige post). Men jeg “sa” vel bare at jeg var så inspirert at jeg måtte “blogge litt fra meg” – tror ikke jeg sa hvorfor jeg var så inspirert. Jeg deltok på et heldagsseminar med Rita McGrath. Hvis du klikker deg inn på lenken ligger dette på forsiden: Create an entrepreneurial mindset in your organization. Og det er jo AKKURAT DET det handler om hos oss også nå! Jeg fikk rett og slett så mange epiphanies! (Sorry at det ikke blir helt det samme å si a-ha-opplevelser…. Epiphanies dekker det så mye bedre! 🤓).

Der satt jeg altså, og har jobbet med kulturbygging i så mange år nå. Da vi jobbet med dette i Postbanken i sin tid må jeg innrømme det var noe av det gøyeste jeg hadde vært med på. Det ga meg så sykt mye mening! Det handler om å bygge innhold i en merkevare (jepp, det har jeg også snakket om før….), og at det innholdet må stemme med de som skal leve merkevaren, ikke sant?! Det er så mange som forsøker å bygge en merkevare uten å ha touchpoints verken til hvordan kunder og markedet oppfatter merkevaren, eller til – kanskje viktigst av alt, hvordan medarbeiderne opplever sin egen arbeidsplass. Dette kunne jeg snakket meg varm om, men skal ikke det nå. Poenget mitt var altså. At der satt jeg og lyttet til Ritas teorier og storytelling. Satte ting inn i min egen kontekst. Hvordan er det hos oss osv. Så begynner jeg å kjenne på en usikkerhet knyttet til dette med intern kulturbygging…. Jeg som har brent sånn for dette! Jeg som har vært den første til å argumentere for hvor viktig det er at organisasjoner jobber med den interne kulturen! Jeg hadde ikke trodd jeg skulle begynne å stille spørsmål rundt det, men der satt jeg altså – og her sitter jeg fortsatt og undres på om dette er ett av de fagene som kanskje er i stor endring….

Misforstå meg rett.

Kultur er sykt viktig – viktigere enn noen sinne!

Men hvis en organisasjon skal dyrke fram innovasjon og mindsettet til en gründer, vil ikke kulturendringen da skje uansett? Blir det da riktig å kjøre et eget kulturprogram på siden? Eller er det smartere å legge all kraft i å dyrke fram “gründerånden” i en organisasjon?

Men altså, møtet og dagen med Rita McGrath var fantastisk! Og jeg håper det ikke blir siste gang vi får sånne kapasiteter til by’n. Takk X2 som tar en spennende rolle i regionen vår! Vi trenger noen som kan utfordre oss. Stille spørsmål rundt det etablerte. Disrupte og forstyrre tryggheten. I love it! 

Og apropos innovasjon og sånt. I dag startet jeg dagen med en ung og særdeles spennende gründer. Èn time med brain-picking hos sånne altså! Han var i Silicon Valley for en knapp uke siden og på Stockholm Startup Weekend i helgen. Jeg er så glad vi har sånne i Stavanger! Og jeg sa til han at han måtte ikke bare farte rundt, men huske på å lande litt her, dele av alle de nesten magiske, og sikkert helt sykt inspirerende møtene han får med seg på turene sine. Vi trenger sånt! Vi trenger bøtter og spann av impulser fra sånne som han! 😁 Når vi skal transformeres både fordi vi er inne i den 4. industrielle revolusjonen, og spesielt her i regionen fordi vi har vært altfor avhengige av olje/gass. Det skal heldigvis fortsatt jobbe mange mennesker i den bransjen, men vi trenger å finne opp nye ting som vi også skal leve av framover. Nye tanker krever nye hoder, sånn er det bare. Vi  henge med de unge og kreative! Vi må henge med de vi ikke pleier å henge med! Vi må henge med de som tørr å utfordre og som ikke er redde for å tenke for stort.

Egersund

Men så altså. Dro jeg til vakre Egersund. Og der hadde jeg lunsjmøte med han som er Næringsforeningen i Stavanger-regionen sin sjef i Egersund. Fantastisk mann! Og (- sorry hvis du leser dette, Johan) – han er ikke helt ung, men du verden så innovativ! Der er altså den innovative mannen, i Egersund. Ikke at det er så rart, men jeg syns det er så kult å møte det samme genet, eller mindsettet – hvor som helst, og i hvilken som helst alder 😃 Han har kjørt fireside chats i mange år allerede. Har fått en hel by til å samle seg rundt Julebyen, det er sånt som skaper stolthet og beveger markedet i et samfunn. Og han er fortsatt full av idèer. Jeg fikk sånn energi! Jeg er så glad vi har folk som kan utfordre det trauste og tradisjonelle, og jeg skulle sånn ønske det var mange fler! Vi kan aldri få nok av sånne i Norge! 👊🏼 Hvis du er en av de som har dette i deg, men bare ikke våger – just do it! Våg å utfordre det tradisjonelle – uansett hvor du er! Hjemme, på jobb, i gata eller i venne-gjengen.

Livet har så utrolig mye å by på hvis vi bare åpner alle kanaler og slipper det til!

Blir rart å avrunde med sånn går nu dagan….. Men de gjør faktisk det. Dager og liv blir hva du gjør det til. Det er jeg helt overbevist om. Jeg tar meg rett og slett til rette i min jobb og mitt liv. For sånn må jeg bare ha det for å overleve på min måte, jeg må ha utvikling og kjenne at det lever rundt meg. Og akkurat nå gjør det det til de grader. Har det sykt travelt, men gu så gøy! 🕺🏼 Nå må jeg stryke noen bunadsskjorter og bake et par kaker 😬 🍰

Ønsker dere alle en kjempefin 17.mai-feiring i morgen! 🇳🇴

 

Peace & love

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.