Hvem har du på ryggen?

Jeg har en veldig happy hippie goddess på min rygg ;-) Jeg gjør det jeg kan for å holde henne i gang, hun er nemlig råflott, sexy, smart, klok, selvsikker, har høy selvfølelse, rettferdig, avbalansert, livlig, harmonisk, sporty – ja, kort og godt alle de sidene jeg ønsker meg! Jeg har ikke akkurat sett henne, men kan tenke meg hun er inspirert av sånne som disse damene:

hippiegoddess

Hun trenger mye næring for å holde det gående så jeg forsøker å inspirere henne gjennom mye godt lesestoff, kule magasiner, innholdsrike og mindre innholdsrike blogger, trening, sunn mat, filmer, tv-serier, foredrag, dialoger og mye mye mer. Hun er utrolig god på å klappe meg på ryggen når jeg har trent, spist sunt og lest lekser ;-) Hvis jeg har “uoverkommelige oppgaver” hjemme eller på jobb er hun god på å pushe, rose for vel gjennomført arbeid og ikke minst oppfordre meg til å belønne meg selv i ny og ne ;-) Med andre ord er hun en kjær og god happy, hippie goddess :-)

Onkl P derimot har en styggen på ryggen stakkar, han høres ikke okey ut, men ser ut som Onkl P klarer seg greit likevel. Har du sånne stygginger på ryggen bør de ikke få næring, men heller jages langt, langt bort – egentlig bør de vel kverkes rått og brutalt.

I år har vi Faust av Göthe på pensum. Han har også en stygging, ikke akkurat på ryggen – men ganske i nærheten, Mefistofeles heter han og er (sånn jeg skjønner dette) en slags erke-demon. Fasinerende historie, og ikke minst er det fasinerende at Faust er en historisk person som skal ha levd. Del I var vanskelig å lese, men absolutt fengende. Del II sliter jeg med fortsatt…. Historien skildrer Faust som en lærd og utdannet mann (3 utdannelser tror jeg han hadde).  Han fikk aldri nok kunnskap, men higet etter mer og inngår etter hvert en pakt med djevelen, Mefistofeles. Tema er kampen mellom det gode og det onde.

En annen historie på pensum er Othello av Shakespeare. Ja, vi er blessed altså, men jeg kan love dere det er mye annet på pensum også – som ikke er like engasjerende! Men tilbake til Othello – han er også en styggen du ikke ønsker å ha på ryggen. Tenk at Bill Pullman skal spille Othello på DNS i Bergen! Arhhhhhhh, jeg har så lyst å få det med meg! Men det nytter ikke – jeg har ikke en eneste helg å avse denne våren må bare erkjennes :-o

Men jeg skjønner hvorfor vi har disse historiene og disse forfatterene på pensum. Jeg slutter ikke å bli lamslått av hvor mye læring det er i litteratur-historien vår. Helt, helt utrolig! Og så lurer jeg på hvem av de nå-levende skikkelsene som kommer til å figurere i pensum-litteraturen til de som studerer om et-par hundre år – hvis noen fortsatt studerer da ;-)

Uansett – jeg håper dere også har en happy, hippie goddess dere pleier og gir næring for å ha henne lett tilgjengelig når hun trengs ;-)

Peace & love!

One thought on “Hvem har du på ryggen?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.