Norsk design og norske gründere! Yes, I love it!

Etter en lang, avslappende og varm sommer var det rett og slett GODT å begynne på hverdagene igjen!

Denne høsten skal mye dreie seg om gründerskap. Jeg er så vidt i gang – jeg skal lese meg opp på oppstartsbedrifter, entreprenør- og gründerskap. Når du jobber i en bank som har bestemt seg for å bli den beste banken for Oppstartsbedrifter, ligger det i sakens natur at jeg som markedsfører og kommunikatør setter meg inn i virkeligheten ;-) De harde fakta – hva er det gründerene i Norge kjenner hardest på pulsen? Hva kan vi gjøre for å forenkle deres hverdag? Hvilke råd trenger de fra oss, og hvordan vil de helst ha rådene våre? Det passer meg helt ypperlig at dette er noe jeg skal få lov å jobbe med framover – yes! I love it!

Det er ikke mange år siden jeg virkelig grublet over hvorfor jeg simpelthen elsket dansk og svensk design, mens norsk design kjedet meg. Det fantes selvsagt flotte norske merkenavn, men ikke sånn det er nå – utrolig mye bra! Det er nye tider og kreativitet, hardt arbeid, gjennomføringskraft, -evne og -vilje blomstrer som aldri før! Og – wow! Så utrolig mye bra som produseres i Norge for tiden!

Norskebrands

Bare noen få eksempler – øverst fra venstre: Holzweiler, Pia Tjelta by TiMo, Cala & Jade, Kristine Vikse, Leila Hafzi (for Sandnes Garn), Wik & Walsøe, Woodies, Tom Wood, Moods of Norway og FWSS

Bak disse sterke merkenavnene står tøffe folk som har hatt en drøm, satset på den og lykkes – får nesten tårer i øynene, så vakkert er det å tenke på ;-) Jeg har så lyst å lære mer om hva disse folkene har måttet ofre, og veien de har måttet gå for å komme der de er nå. Bærebjelken i et samfunn er på mange måter bedriftene, de som utvikler landet vårt, skaper nye inntekter og nye arbeidsplasser. En undersøkelse vi gjorde i banken i fjor viser at nesten 200.000 kvinner i Norge går med en gründerdrøm i magen. Heldigvis har jeg inntrykk av at flere og flere våger å ta steget ut, det er jo så mange som lykkes! Jeg skal jammen meg bli flinkere til å støtte opp om disse kvinnene! Slo faktisk et slag for en kvinnelig selvstendig næringsdrivende i dag ;-) Jeg snopte meg litt på Villa Rosa i Sandnes – åh, som jeg digger den butikken og den flotte kvinnelige innehaveren! Jepp – just love it! (Instagram: @villarosasandnes).

Når jeg tenker meg om støttet jeg opp om kvinnelige gründere forrige uke også – i Haugesund ;-) Da handlet jeg på salg hos Crush Concept, Atlas og Kara…. Jeg var faktisk ganske stolt over meg selv mht. shopping denne sommeren, at jeg ikke shoppet nevneverdig til meg selv verken i Roma eller Toscana, heller ikke i Stavanger eller på Stord. Men, altså – denne siste uken sprakk jeg fullstendig og er nok en gang raka fant tre dager før lønn…. Jaja, what’s new – og dessuten har jeg jo virkelig bidratt til at noen hardt arbeidende gründere skal ha det bittelitt bedre ;-)

godbiter

Noen av godbitene jeg nå eier – bukse/Samsøe Samsøe (kr. 400,- på Villa Rosa!), genser/Paul & Joe sister (kr. 600,- hos Atlas!) og skjerf/Ganni (100% ull og kr. 400 hos Crush! Er det rart jeg shopper?! ;-)

Ha en strålende uke – “snakkes” snart!

Peace & love!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.