Et slags halvtårsregnskap

Så var det juni og tid for en rask oppsummering av året, målene og status så langt.

 • Grete Roede: Minus 7 kg., og pluss 3….. Jepp, gikk på en smell i Roma. Tenk at jeg må slite i 8 uker for å ta av 7 kg., så kommer 3 på igjen i løpet av 4-5 dager….. That’s life :-(
 • Trening: OMG – tilnærmet nesten ingenting! Oppsiden er at det kan bare bli bedre, og etter eksamen neste uke er det 4 måneder til ny studiestart, mao. god tid til å innarbeide gode vaner!
 • Studier: Oppgave levert og eksamen under sånn noenlunde kontroll (hjemme eksamen 3 dager neste uke). Har bestemt meg for å ta Consulting som mitt avsluttende kurs før jeg faktisk til neste sommer skal være stolt innehaver av en Mastergrad :-)
 • Blogging: Joda, godt i gang, har lært at det er mye mer tidkrevende enn først antatt, men så har det vært utrolig gøy også! Har lest mange blogger og lært mye. Jeg har bestemt meg for å blogge hele året, så gir meg ikke helt enda. Bør bruke litt mer tid på “det tekniske”, litt mer proff kanskje…. Ah – alt jeg skal gjøre nå når jeg får så masse tid! Hehe….

Og sånn ellers? Tja… Det har nok vært 5 altfor travle måneder, men det visste jeg jo. Det blir ett år til med turboliv, men nå har jeg først noen måneder med studiefri – herlig, herlig, herlig! Da skal det ryddes, trenes, jobbes og, ikke minst – nytes!

FerieSelv om det har vært et fantastisk studieår på alle mulige måter, må jeg innrømme det skal bli utrolig godt å lese romaner, kanskje det blir litt smuss til og med – who knows, det kan være godt å forsøple hjernen av og til med skikkelig cheezy litteratur ;-) Hehe – husker godt somrene med paperbacks fra Jackie Collins, ohlala – det var tider! Men, seriøst – så har jeg noen bøker på listen som jeg virkelig gleder meg til å sluke:

 1. Godt nok for de svina (Anita Krohn Traaseth)
 2. Et helt halvt år (Jojo Moyes)
 3. Og fjellene ga gjenlyd (Khaled Hosseini)
 4. Til Jacobs forsvar (William Landay)
 5. Blomstenes hemmelige språk (Vanessa Diffenbaugh)
 6. Karitas (Kristín Marjas Baldursdóttir)
 7. Hilal (Torgrim Eggen)
 8. En dåre fri (Beate Grimsrud)

Så – ja, her skulle være nok bøker å kose seg med! Jeg har forresten fått skikkelig pepper fra flere hold i det siste, fordi jeg er så glad i Kindle’en min. Jeg kunne selvsagt ikke tenkt meg å erstatte alle bøkene mine med èn Kindle, men den er så utrolig nyttig når jeg f.eks. skal på ferie, når jeg studerer og kan ha med flere “mursteinsbøker” uten at de veier “noe som helst” og så liker jeg å slippe å irritere meg over flekker, løse ark, vind som gjør det vanskelig å holde meg på riktig side osv. osv. ;-) Hver sin smak…. ;-)

Og apropos smak. Guri så gøy med alle de fine butikkene vi etterhvert har fått i Stavanger, og så gøy at de kommer seg på sosiale medier, den ene etter den andre! Jeg elsker jo av og til å inspirasjonssurfe på nett, da er Instagram rett og slett Instagøy!

bilde 1      bilde 2      bilde 5      bilde 4      bilde      bilde 3

Mye god inspirasjon! Men ikke alltid jeg finner det jeg jakter på. Etter å ha trålt butikker i Stavanger og Roma etter Birkenstock’ene jeg falt sånn for tidligere i vår, ble det shopping på net-a-porter.com. For øvrig en fantastisk nettbutikk, dog i luksussegmentet. Ikke så mye som er overkommelig, men en stor inspirasjonskilde og jeg elsker butikkens historie. Om Natalie Massenet, mote-journalisten som etablerte nettbutikk fra scratch og solgte den for noen år siden for rundt en halv milliard (tror jeg… ups, ikke helt kvalitetssjekket, men tror faktisk det var rundt der). Gravid og stresset av deadlines tok hun en kjemperisiko og startet for seg selv. Hun har virkelig slitt, men mener selv at butikken ble en suksess fordi hun har hatt klokketro på konseptet fra dag 1. Kult!

Til alle dere som går rundt og drømmer om å etablere noe selv kan jeg bare på det varmeste anbefale å stikke innom et DNB-kontor og få med dere Oppstartsboken vår – jeg tuller ikke, den er utrolig bra! Gøy å lese og gir en god oversikt over hva som skal til, (psst, nesten så jeg får lyst til å finne på noe selv ;-) Åkey, så var dette litt reklame, men jeg sverger – jeg har ikke, og kommer ikke til å skryte på denne bloggen uten at jeg virkelig mener det er fortjent skryt! (Og bare for ordens skyld så er boken gratis ;-)

Anyway – ha en fin fin langhelg, jeg skal L E S E !

Peace & love

 

 

 

2 thoughts on “Et slags halvtårsregnskap

 1. Hei! Utrolig kul hverdagsblogg, og ekstra gøy å lese det du skriver om ledelse, makt og mening. Jeg skal begynne på faget nå til høsten som det avsluttende faget mitt. Jeg gleder meg allerede til Roma, forelesningene med Kjetil og Steinar,og har begynt å gruble på hvem jeg skal skrive om. Du kan bare glede deg til Consulting, tok det som mitt første fag (2012/2013) og ble helt fullstendig hekta, gled deg til Faust, Dante, Othello, Machiavelli, Kirkegaard, fantastiske forelesninger og en fantastisk tur til Venezia!

  1. Tusen takk, Anita! Da kan jeg bare si det samme til deg – gled deg til Ledelse, Makt og Mening – det var helt rått, men det har du vel skjønt hvis du har lest bloggen ;-) Jeg gleder meg sykt til Consulting faktisk! Det er nesten litt avhengighetsskapende å gå kurs hos Kjetil og Steinar – du vil liksom bare ha mer :-) Ha en strålende sommer, og lykke til med studiet!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.