Vår!

Så utrolig herlig med vår i luften! 

I dag gikk jeg med småsko uten sokker :-) Bare å “si” småsko gir assosiasjoner til barndommen og den fantastiske følelsen det ga første skoledag i småsko, etter en lang vinter med vekselvis støvletter og støvler. Jeg husker joggeskoene jeg hadde som barn, og jeg husker spesielt godt mine første mellomblå Adidas Gazelle, tror jeg må ha vært rundt 12 år og opplevde mitt første behov for noe som helst med tilknytning til et merkenavn.

I går var jeg med minstejenta og skulle kjøpe nye vårsko – tror dere jeg ville vi skulle kjøpe disse?

adidas gazelleRosa Adidas gazelle! Sukk…. så søte! Men, ikke tale om – nå er det Converse som gjelder her i huset….

Med våren kommer som regel ønsket om revitalisering, forandring, oppussing og fornyelse – for min del i alle fall. Akkurat i år er ikke behovet så stort som det pleier å være, og jeg tror det skyldes alle endringer som skjer rundt meg – enten jeg vil eller ikke. Familiestrukturen med aktive barn, altfor travel mor og en far som ikke er fysisk til stede mandag til torsdag er større endring enn ønsket. Press for å få ferdig en stor og krevende oppgave på denne tiden – kanskje de fineste ute-dagene i året og eksamen i juni…. Jada, har valgt det selv, må stadig minne meg på det – det er nå jeg skal løfte blikket og vri tanken over på følelsen etterpå ;-) Akkurat som etter en hard treningsøkt er ingen følelse bedre enn den som kommer etter å ha opplevd mestring. Jepp, gleder meg til sånn ca. medio juni… ;-)

Da har jeg plutselig mye fritid! Det hender jeg er innom den mentale listen min over alle prosjektene jeg en gang skal ta fatt i – når jeg får tid…. for eksempel:

  1. Lese bare skjønn litteratur :-)
  2. Rydde i klær, sko, vesker og tilbehør – gi bort, kaste og pakke bort
  3. Kanskje lage meg et virtuelt “walk-in-closet” – har lenge gått å syslet med noe sånt, på et eller annet vis lage meg en oversikt over klærne mine sånn at jeg husker hva jeg har…. Høres ut som jeg har så sykt mye, det har jeg faktisk ikke, men jeg har en tendens til å bare bruke det som ligger ytterst i skapet, og glemme det jeg ikke ser….
  4. Strukturere digitale bilder…. Jeg har lenge hatt planer om å lage en eller to fotobøker for hvert år. Jeg vet det er et stort prosjekt, men bildene er jo der og jo mer jeg tenker på prosjektet, jo nærmere er det sikkert til oppstart…. Eller? ;-)
  5. Lage meg et moodboard til hytta vår – jeg har skikkelig sans for moodboards, det er faktisk bare en måte å strukturere “alle ønskene” en går rundt med til enhver tid ;-) Når jeg samler bilder av interiør jeg liker ser jeg at det er en rød tråd mellom de ulike bildene. Jeg har fått aha-opplevelser i forhold til å sette sammen gamle ting på nytt – på den måten sparer man jo penger ;-)

moodboard

Moodboards, tankekart og flytdiagram er fine greier. Jeg digger alt som kan gi meg overblikk, skape sammenhenger og forenkle de ulike sfærene jeg skal ha kontroll på i livet mitt.

Moodboards fungerer best på interiør, stil og design.

Tankekart fungerer godt i forhold til karriere og utvikling. I morgen skal jeg ha medarbeidersamtale med sjefen min, det liker jeg :-) Jeg har ingen store saker på agendaen, men jeg syns det er godt å få tid og ro til en god samtale rundt arbeidet mitt. Leverer jeg som forventet, stemmer min egen oppfatning av mine leveranser med opplevelsen til mottakerene? Er mine framtidsønsker og planer realistiske, og passer de inn med øvrige planer osv.

Flytdiagram er det ikke ofte jeg benytter, men det hender jeg har behov for å tegne opp bokser og rundinger med piler og stiplede linjer mellom, når jeg leter etter sammenhengen mellom ting eller når jeg trenger å forenkle for å få oversikt.

Jaja – anyway – nå er det kveld, og fortsatt noen sider i den siste boken om Pippi som ikke er helt fordøyd ;-) I tillegg har jeg noen sider om karismatisk ledelse som ikke er helt fordøyd heller .

Og når det gjelder fornyelse, oppussing og forandring, så har jeg som dere sikkert ser lekt meg litt med layouten på bloggen. Er det vår så er det vår ;-)

Ha en fin kveld og en fin uke!

Peace & love

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.