Ikea, Pippi og videoblogg

Jeg har allerede nevnt jeg var en tur på Ikea. Jeg er ikke så ofte der, men jeg liker at jeg bor i en by der den ligger innen rekkevidde! Faktisk tar det meg ikke mer enn ca. 10 minutter å kjøre. Jeg virkelig, virkelig digger Ikea! Hele konseptet fra logistikk til design til service er bare SÅ etter mitt hjerte!

Nå holder vi (eller kanskje ikke så mye meg…) på med å pusse opp rommet til 16-åringen. Et stort rom, men med vinduer under en terrasse, sånn at det liksom aldri blir helt lyst. Nå skal vi skifte ut kalde gulvfliser til tregulv med varmekabler, strie-tapet og tak-panel skiftes til hvit gips (uten taklister) og 12 spot’er i taket. Jeg tror det blir veldig, veldig bra! Dermed var det på sin plass med en Ikea-tur :-)

16-åringen har lyst på denne modulsofaen:

Ikea1Jeg syns faktisk den er ganske lekker jeg også. Den kan settes sammen på utallige måter, så ikke usannsynlig ender vi opp med en løsning av denne varianten.

Vi har også en loftsstue som skal tilpasses bedre bruk for 10-åringen. Hun er ikke veldig opptatt av verken interiør, ting eller luftige rom…. Etter at vi hadde kjøpt oss litt lunsj ruslet vi rundt for å finne inspirasjon til loftsstuen, og begge stoppet i dette “rommet”:

Ikea2Her var hyller, lamper, bord, stoler, brikker, puffer, puter, sengtøy – ja, you name it – alt som trengs i en hybel eller loftsstue i én og samme serie. Og selvsagt i kjempe-herlige vårfarger/”sukkertøy-farger”.

Men, poenget var egentlig ikke å lage dagens reklame for Ikea…. Jeg har lest litt om gründeren bak – Ingvar Kamprad de siste dagene. I jakten på gode “Pippi-kilder” kom jeg over en artikkel om en rapport som skal være gitt ut i Sverige for noen år siden. Svenskene hadde kåret de viktigste hendelsene innen ledelse i Sverige i etterkrigstiden, og Pippi sto høyt på listen. Der ble det hevdet at Kamprad var en av flere svenske ledere som er inspirert av Pippi – interessant!

Det måtte jo utforskes nærmere, men det var søren ikke så lett altså. Det virker ikke som denne mannen har gitt mange intervju, men fra de jeg fant virker han å ligne mye på Pippi! Han har bygget Ikea-konseptet først og aller fremst på kreativitet og utprøving av kreative og annerledes måter å gjøre ting på. Han gir sannsynligvis sine medarbeidere virkelig stort handlingsrom og han snakker varmt om å gjøre feil – å tabbe seg ut gang på gang – han mener det er få som har gjort så mange tabber som han selv – I like ;-)

Av alle de interessante bøkene jeg har på pensumlisten er Defining Moments en bok jeg vet jeg hadde likt å lese selv om jeg ikke studerte. Den handler om når ledere må velge mellom rett og rett, eller galt og galt. At det er noen øyeblikk i livet som definerer hvem du er. Jeg tror vi alle kan se tilbake på valg som har hatt utrolig stor betydning, men som en ikke i det øyeblikket skjønte ville komme til å ha så stor betydning. Boken tar først og fremst for seg ledere som står overfor vanskelige valg, valg de skjønner vil komme til å ha stor betydning for hvem de er etter at valget er tatt.

Nå er klokken plutselig blitt 12:24 – and I must read! Jeg runder av med videoblogg nr. 2 – hahaha, dette er virkelig bare tull altså! Jeg hadde SÅ ikke tenkt å gjøre flere videoblogger, men jeg har jo fått så utrolig mange gøye tilbakemeldinger! Så da tenker jeg at the show must go on ;-) (Det ble litt langt denne gang, sorry… ;-)

Tudelu – ha en strålende søndag med mye Peace & Love <3

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.