Velkommen 2019!

2019 er Grisen’s år, i følge kinesisk astrologi. “Et godt år for å tjene penger og investere.” Sounds good! 🐷

Dette året kommer til å bli så bra! Først og fremst skal vi feire konfirmasjon til våren og bryllup til sommeren! To stoooore hendelser, og ikke minst milepæler for oss som foreldre. Det er nesten ikke til å tro at vi har en datter som skal gifte seg! Jeg syns ikke det er lenge siden det bare var oss og henne….. #tidengårsåfort

Jeg har øremerket 2019 med #utvikling #gjennomføring #glede 😅

#Utvikling

Kontinuerlig utvikling. Vinn-vinn-vinn. Godt for meg, godt for familien og relasjonene mine, og ikke minst godt for kundene mine! 😃 Jeg er så utrolig takknemlig for at jeg alltid har visst at det aldri er for sent å drive med kontinuerlig utvikling. Jeg er så glad jeg ikke har resignert og slått meg til ro i faser eller situasjoner jeg ikke er fornøyd i. At jeg har skjønt at utvikling er noe livslangt, noe jeg skal drive med alltid. Helt til jeg av en eller annen grunn ikke kan mer. Den tid, den sorg tenker jeg.

Dette siste året har imidlertid lært meg at når jeg er så glad i å lære noe nytt, og nysgjerrigheten er en umettelig drivkraft, må jeg faktisk sette noen rammer og begrensninger for meg selv. Ellers gjør jeg litt av altfor mye, i stedet for å gjøre alt for å bli sykt god i det jeg allerede kan mye om. Jobben min. Og blir jeg sykt god i jobben min, blir jeg god i livet. Sånn er det for min del. ☺️

To-do’s 2019:

  1. Lese minst 2 timer faglig hver eneste dag
  2. Være utenfor komfort-sonen minst en gang pr. uke
  3. Oppsøke minst ett nytt sted lokalt hver måned
  4. Oppsøke minst to nye steder internasjonalt i 2019

#Gjennomføring

Jeg innser at jeg må bli strengere med meg selv for å få gjort noe med en del prosjekt som  jeg har dratt med meg i flere år….

  1. Loft og kjeller er kaos. De skal begge ryddes før sommeren – dermed basta!
  2. Denne bloggen skal revitaliseres! Den skal strammes opp, spisses og handle om andre enn meg.
  3. Jobben. Jeg har tatt i bruk OmniFokus. I stedet for å sette opp rigide planer som kan stå i fare for å ryke tidlig på året, er OmniFokus et verktøy som gjør det mulig å lage en plan jeg jobber i, og som jeg justerer og tilpasser daglig. Jeg er avhengig av den typen verktøy, ellers kunne jeg aldri hatt så mange ulike oppgaver, roller og gjøremål. Og uten de – alle ballene som til enhver tid er i luften – trives jeg ikke. Jeg trenger variasjon, fleksibilitet og bevegelse. 🤸🏼‍♂️

#Glede

Jeg startet året med en fantastisk bra bok! Chief Joy Officer er en tittel jeg faktisk bare har lyst til å ta. Kanskje jeg bare gjør det? Jeg kan jo det nå! Jeg kan gi meg selv akkurat den tittelen jeg vil! 😍 CJO syns jeg passer meg veldig godt. Både på jobb og hjemme.

California-turen sitter fortsatt dypt i kroppen min. Jeg kommer til å bruke mye tid og energi på å bearbeide all læring, alle inntrykk, dialogene og relasjonene. Og jeg vet at turen har satt like dype spor som tidligere læringsmessige kvantesprang som studier og USA-tur. Og kanskje har jeg vært like euforisk hver gang etterpå, men denne turen oppleves enda mer skjellsettende! Jeg tror det er fordi vi står overfor så enormt store endringer framover! Endringer som jeg syns er så utrolig spennende, men som også skremmer. Spennende fordi teknologi gir oss enorme muligheter for utvikling innenfor nærmest alt vi kjenner til i dag. Derfor også skremmende, fordi utviklingen skjer så utrolig raskt. Jeg bekymrer meg for om det er de riktige menneskene som har satt seg i mange av førersetene? Hvor er filosofene og psykologene oppi alt dette? Hvilken retning blir vi dratt i, når drivkraft er verdier som penger og egen-interesser? Og ikke verdier som gjør verden til et bedre sted for alle?

Jeg har bestemt meg for at 2019 skal preges av glede. Grunnleggende glede i familie- og andre relasjoner, i arbeidet mitt og i det jeg ellers engasjerer meg i. Enkel markedsføring er “sier du noe mange nok ganger, vil det etterhvert bli en sannhet”. (Alt er selvfølgelig relativt, men vi snakker om det vi har evnen til å påvirke). Altså kan jeg si mange nok ganger til meg selv at jeg opplever glede i det jeg gjør, og til slutt vil det enten stemme, eller jeg vil innse at jeg må gjøre justeringer som får det til å stemme.

I nevnte bok påstår forfatteren at han har opplevd grunnleggende glede, selv i situasjoner han opplevde som grufulle. Et eksempel han nevner er oppsigelser. Jeg kan faktisk resonnere med det. Det er vanskelig å ta tøffe samtaler med fine folk, men som trenger å forstå de må levere bedre. Hva om en ikke tar den typen avgjørelser? I ytterste konsekvens kan han sitte igjen med en organisasjon bestående av medarbeidere som leverer sånn passe? De organisasjonene overlever ikke på sikt, og resultatet blir at alle mister jobben. Det er jo ingen tjent med.  Da finnes gleden i et perspektiv som er større og viktigere enn den ene oppsigelsen. Da finnes gleden i dette tilfellet, i å bygge et selskap fylt av glede. Og den viktigste bonusen er som regel, at i den typen selskap leveres også resultater som ligger langt over tradisjonelle organisasjoner med sånn passe fornøyde medarbeidere. 😉 Er det rart jeg har valgt å jobbe med dette? #glede!

Eksempelet over kan veldig enkelt overføres til familie-livet, eller andre relasjons-situasjoner. Minste motstands vei er som regel å velge bort de vanskelige samtalene. Men på sikt er ingen tjent med det. Utvikling og glede skjer ikke uten innsats og motstand. Sånn er det bare. Jeg skal utfordre og investere, og gjøre det som må til for å fylle 2019 med GLEDE! Det oppfordrer jeg alle dere andre til å gjøre også!

Riktig Godt Nyttår!

Peace & love, Kristine

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.