Ladies, vi må skjerpe oss!

Kvinnemagasin

Jeg har blitt engle-investor, og i dag har jeg vært på mitt første aksjonærmøte! 😍

Litt tilfeldig at det skjedde nå, men fikk en henvendelse på LinkedIn som startet sånn: “Hei Kristine. Vi trenger flere kvinnelige investorer, og lurte på om dette kunne være interessant for deg?”  Hehe, jada – en sånn henvendelse treffer meg heeeeelt på hjemmebane, for jeg er helt enig – vi trenger kvinnelige investorer i Norge og i verden! Det er ikke bare hyggelige og åpenbare grunner til det, at det som i alle andre sammenhenger bør være god kjønnsbalanse. Nei, det er i tillegg mange gode grunner til at kvinner også må på investor-banen! For eksempel det faktum at vi generelt er litt mer risiko-averse enn menn. At vi ofte er mer ærlige og nøkterne i vurdering av egne evner, realistiske planer og langsiktige mål. At det etter hvert kommer mer og mer analyse- og forskningsgrunnlag som viser at selskap med kvinner i ledelse har en sterkere bunnlinje over tid.

Nå ønsker ikke jeg å lage debatt av dette. Jeg ønsker at vi skal bli mer bevisste i forhold til egne (og genetiske kanskje?) styrker, og hvordan kjønnene utfyller hverandre, og hvordan vi dermed kan oppnå optimal dynamikk og resultat ved å sørge for en god kjønnsbalanse. Da må 50/50 være det optimale, men det kan være et langsiktig mål, for de fleste vil det ta litt tid før en er helt der…..

Jeg er med i en ressursgruppe som heter 50/50, og som jobber for den gode balansen. I gruppen har vi 50/50 balanse, og det er rett og slett gøy å erfare selv at den gode dynamikken, driven og tempoet begynte å stemme først når vi fikk den rette mixen. Veldig gøy er det også å være litt forskjellige, ha komplementære egenskaper 😁👌🏼

Kjære mødre og fedre

Har ikke vi et ekstra ansvar som gode rollemodeller for barna våre? Jeg vet mange fedre har blitt bevisst de store kjønnsforskjellene først når egne døtre opplever ubalanse og urettferdighet. Det syns jeg er helt naturlig, og jeg syns det er så bra at de engasjerer seg både på egne, koners eller døtres vegne. Vi trenger å ha de med på å skape det samfunnet vi ønsker!

Og så vet jeg at de aller fleste av oss kvinner også engasjeres i dette. Men våger vi selv å ta den plassen vi bør i de ulike sosiale og profesjonelle sammenhenger? Kan vi fortelle døtrene våre at vi har prioritert å satse på oss selv, ta valg fordi vi vet det er de riktige valgene for oss – og ikke først og fremst for andre? Griper vi muligheten – occasione som Machiavelli sier det – når den byr seg? Sier vi i fra når det er vår tur til å få en spennende mulighet, eller når vi blir forbigått? Bruker vi nok tid på oss selv, til å finne ut hva det er vi virkelig og innerst inne har lyst å drive med? Fram-snakker vi hverandre nok? Når andre kvinner velger egne veier, satser høyt, er modige og går litt utenfor strømmen, applauderer vi det? Støtter vi hverandre når det røyner på fordi vi kanskje har litt for mange baller i luften, og ikke strekker helt til på alle de ulike arenaene vi skal kunne danse på?

Jeg opplever at ting er i endring. Flere og flere av oss blir bevisst viktigheten av å være gode rollemodeller. Ikke bare for døtre, men også for hverandre. Forrige lørdag var jeg på en fantastisk fest! Rundt 50 utrolig flotte kvinner, som alle har skjønt viktigheten av å støtte hverandre, backe hverandre og ikke minst, være gode rollemodeller. For hverandre, og for døtrene våre.

Kjære norske blad-redaktører

Jeg elsker å sige ned i sofaen med et nytt magasin, men det prioriteres sjeldnere og sjeldnere, og kanskje derfor har jeg ganske høye krav til hva jeg blar i. Når jeg har tid er det som regel danske IN, Eurowoman, Porter Magazine, og en sjelden gang britiske Red eller Vogue. Jeg sjekker gjerne lederen raskt før jeg bestemmer meg for hvilket blad jeg skal kjøpe. Det holder ikke lenger å bare se på fine bilder. Nå er det blitt sånn at jeg krever litt substans også.

Her er utdrag fra de tre siste lederne i Porter Magazine:

PorterLedere

Mulig de var litt vanskelige å lese for dere…. Beklager det. Men jeg digger kvinner som Lucy Yeomans, sjefsredaktør i Porter Magazine. Dette er et blad som har til hensikt å selge mer klær på net-a-porter, (om ikke den største, så i alle fall den første og mest profilerte luksus nettbutikken i verden). I stort sett hver utgave bruker hun lederen bl.a. på å appellere til at flere kvinner må ta større plass. Og i alle utgaver jeg har kjøpt er det minst et par portrett-intervju med flotte og interessante kvinner. Kvinner som har noe å fortelle.

Det danske magasinet IN er kanskje det magasinet jeg liker aller best akkurat nå. Jeg digger dansk mote, og jeg digger bladet for å ha mer og mer interessant stoff! Intervju med kvinnelig leder for danske Google, saker som “Cool kvinder, der rykker grænser”, “tech & tricks” m.m. “Moderne, veluddannede kvinder interesserer sig både for mode, skønhed og selvfordybelse – for deres karriere, og hvad der sker i verden. Kort sagt er IN både en afspejling af og en inspiration til det moderne kvindeliv og målrettet kvinder, der har ressourcerne til at realisere deres drømme,” sa redaktør Anne Axholm da hun ble tilsatt for et par år siden.

Anne Axholm og flere med henne har skjønt det. Vi interesserer oss for mote, men minst like mye interesserer vi oss for vår karriere, kontinuerlig utvikling av oss selv og hva som skjer i verden. 

Jeg snakker ikke om quick-fix-saker om hvordan du kan kapre drømme-jobben, kle deg for suksess eller skape deg en oase i hjemmet som inspirerer til ro og harmoni…… Jeg snakker om hard-core kvinner som har sprengt glasstak, menn og kvinner som har løftet kvinner, organisasjoner som har jobbet målrettet med å bedre kjønnsbalansen, om Sheconomy, gründerkvinner, styrekvinner og lederkvinner. Om kvinner som er rollemodeller og som liker det. Kvinner og menn som deler kompetanse og kunnskap. Tøffe kvinner som valgte teknologi-utdannelse lenge før vi andre skjønte noe som helst…. Hvorfor finner jeg ingen norske blader som fokuserer på dette? Joda, kanskje en og annen sak som har noe interessant, men dette burde jo noen ha som samfunnsoppdrag? Dere norske blad-redaktører har store lesergrupper. Dere har gjort dere fortjent til at folk kjøper og leser bladene deres, og med det følger et ansvar. Dere har en stemme – bruk den, please! Bruk den til å påvirke i riktig retning. Til å løfte fram rollemodeller som er med å bygge og utvikle Norge. Få døtrene våre til å forstå at de veldig gjerne må følge trender og mote-bildet, men de må stimuleres til så mye, mye mer!

God helg!

I morgen drar jeg til Oslo for å ha en skikkelig jente-dag/kveld med to fantastiske kvinner! Åh, som jeg gleder meg! Og søndag blir det familie-lunsj før jeg drar hjem igjen. Herlighet så heldig jeg er som kan gjøre sånt. #takknemlig.

Mandag skal jeg treffe noen av mine beste tidligere kolleger med menn. Det gleder jeg meg også til! #sykttakknemlig

Håper dere også har noe å glede dere til. Ønsker dere i alle fall en fantastisk god helg. 😍

 

Peace & love

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.