Tips & triks, del 2

Jeg skulle jo ikke shoppe nå før London-tur i desember, eller egentlig trenger jeg ikke å shoppe i London heller. Utrolig herlig å kjenne på at jeg er fornøyd ;-) Jaja, alt er relativt, men jeg går ikke rundt å verker etter noe da, jeg er jo alltid åpen for noe nytt, kan like godt være ærlig på den saken….

Jeg skulle bare handle litt mat forrige fredag og gikk forbi Lindex. Der hang bare den kule kimonoen! Måtte bare…. Og nå er jule-antrekk i boks for min del :-) Noen ganger er det bare sånn at ett enkelt plagg kan utløse et skred av muligheter med de plaggene du allerede har i skapet.

Juleantrekk

Denne kimonoen passer til sort skinn-, grå skinn- og paljett-tightser jeg har fra før (1, 2 og 3 år gamle :-) En kremfarget lang silke-bluse/kjole jeg kjøpte på Cos i fjor + skolettene med strutsefjær (også fra i fjor). Nå gleder jeg meg til å ta fram “gamle” klær, sko og tilbehør. Jeg har også et par svarte kjoler som kan være kule under kimonoen, jeg kan ha den til jeans og t-skjorte, eller til svart, grå, brun og beige bukse eller skjørt med utallige forskjellige topper. Et svært godt kjøp med andre ord ;-)

Det leder meg til tips og triks, del 2 (klikk her hvis du ikke fikk med deg del 1 ;-)

 1. Hudfargete sko forlenger beina i tilfelle du ikke visste. De gjør virkelig det! I tillegg kan de gjøre et ellers mørkt antrekk lettere. Hvis du skal ha svart kjole kan det være kult med hudfargete sko, bare prøv. De passer også stort sett til alt. Jeg har nok en “thing” for hudfargete sko, og jeg tror det handler om at leggene mine ser både smalere og lengre ut – I love ;-)
 2. Løse bluser utenpå en smal bukse kan bli både kul og u-kul etter hvilken lengde det er på blusen. Hvis lengden stopper midt på magen (hvis du har mage), rett under bukselinningen, der du er tykkest rundt lårene eller under det smaleste partiet på lårene, kan det fort bli ganske feil. Bare sjekk neste gang du prøver – det er stor forskjell, og jeg tipper du ser selv hva som funker best. (Her er jo stor variasjon fra kropp til kropp).
 3. Korte skjørt/kjoler blir litt på samme måten. Jeg har funnet ut at der jeg er smalest rundt lårene er en ok lengde for min del.
 4. Lengre skjørt/kjoler kan være stilig – eller “tantete”. Det tok litt tid å venne meg til de litt lengre blyant-skjørtene som er “back in business”,  men jeg syns de er utrolig stilige hvis de har den rette lengden og fasongen. Jeg har hentet fram et strikket, smalt, grått skjørt jeg kjøpte på Bennetton for sikkert 15-20 år siden, utrolig nok enda (eller igjen?) ganske kult. Lengden stopper under den tykkeste delen på leggen. Funker bra det ;-)
 5. Helt side kjoler/skjørt liker jeg best med noen “edgy” sko. Dvs. ikke veldig damete, pynte-sko, men litt rå på en eller annen måte, men som kjent er smaken som baken osv…..
 6. “It-vesken” kan virkelig redde et ellers kjipt antrekk. Jeg snakker ikke nødvendigvis om Mulberry, Louis Vuitton, Chanel o.l. Det er utrolig mange kule vesker rundt om! Men en god investering har en viss kvalitet (skikkelig skinn), tidløs farge, elegant, godt design og bruksvennlig – praktisk m.a.o.
 7. Aldri løse folder, rynker eller legg på bukser/skjørt hvis du har mage, ikke fint å få ekstra stoff der du har noe ekstra fra før….
 8. Aldri stor ryskjer, volanger o.l. hvis du har store pupper, samme grunn som pkt. 7.
 9. Sikre investeringer er når du har blitt så gammel at du vet hva du liker, og at du kommer til å like det i lange tider framover, uavhengig av trender. For min del elsker jeg kontraster. Jeg vet med sikkerhet at jeg liker motsetninger, for eksempel
  • Maskuline ringer støpt i feminine former, som Tom Wood signet-ringene (love them!)
  • Rå, “lett sjokkerende og brutale”, men utrolig vakre “kroppsdelssmykker” som hos Bjørg ;-)
  • Myke feminine plagg som silkebluser, pelsvester, ull-/cashmir-genser til røffe plagg som slitt jeans og sort skinn
  • Yndige sommerkjoler til “biker-boots” eller støvler (a-la Kate Moss ;-)
  • Stramme dresser til kule Converse/joggesko
 10. Basis-plaggene mine er plagg jeg har investert litt mer i fordi de passer min fasong og jeg vet jeg kommer til å slite de ut framfor å kassere de. Noen av plaggene har jeg hatt i så mange år at de har vært lagt bort et år og to, for så å bli hentet fram igjen – i flere omganger.
  • 2-3 forskjellige svarte bukser (jeans, dressbukse, skinnbukse)
  • 2-3 svarte topper (silkebluse, Alexander Wang t-skjorte, høyhalset ullgenser)
  • 3 svarte kjoler
   • En fantastisk selskapskjole fra Dolce & Gabbana (fikk den til 70% – den rett og slett ropte på meg i butikken!) Jeg tipper den er rundt 7-9 år gammel, og fortsatt gleder jeg meg til å ha den på :-)
   • En jeg kan kle opp og ned alt etter om jeg skal på fest, på jobb, på skolen eller hva som helst – kan brukes i alle sammenhenger.
   • En litt lang selskapskjole – klassisk og egentlig litt kjedelig, men lengde og snitt passer meg sånn at jeg føler meg vel i den, derfor funker den godt f.eks. med noen rå smykker og kule sko.
  • 2-3 hvite skjorter (typisk “herre-skjorte”, løs og lang silke-bluse og “t-skjorte” i silke)
  • Hvit t-skjorte fra Isabel Marant – dyr, men god kvalitet og godt snitt, bruker den til mer eller mindre alt
  • Jeans – en stram, en med sleng og en litt “pen og mørk”

Åh, kjenner jeg gleder meg til å komme meg inn i nyoppusset soverom med nye skap og god skapplass! Syns det går tregt med oppussingen, men det skal jeg ikke fokusere på! Vi har aldri vært så nærme som nå…. ;-)

Ellers har jeg gitt meg selv et godt klapp på skulderen siden jeg er forholdsvis godt i gang med både pensum-lesing og julegave-innkjøp! Well done så langt, happyhippiegoddess ;-)

Runder av med en foto-samling av ønsker fra årets juleønskeliste – i tilfelle min kjære skulle svinge innom ;-)

Peace & love!

Juleønsker      “Seed” lampe (Northern lighting), ring (Bjørg), burgunder skinnbukse og paljett-genser (Malene Birger), hansker, grønn skinnbukse og silkebluse (Zara), håndklær (Missoni), sko (Ganni) og bok fra Carine Roitfeld

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.