Jeg er på podcast!

AristotelesHappiness

Kloke og fine Siri Abrahamsen inviterte meg til å være gjest i podcast’en hennes, Siri. Det syns jeg selvfølgelig var stor stas! Men jeg kjenner fortsatt at det er en stor terskel for meg å promotere meg selv. Janteloven sitter så sykt godt fast i ryggraden min 😨 Men, jeg har bestemt meg for at Jantelov og alt den bringer med seg må gå ut på dato og kasseres, da blir det jo bare å kaste seg over de anledningene som byr seg! Dessuten var det veldig gøy å være med på podcast! 😃 Jeg syns det ble en fin samtale også, det gjør det forresten alltid når jeg prater med Siri. Hør den gjerne, jeg er med i episode 4, men de andre episodene er vel verdt å høre på også!

Det er ikke lenge siden jeg oppdaget hvor gøy det er med podcasts. Har hørt på en og annen episode av MediaPuls i et par år, men utover det har jeg ikke vært en hyppig lytter. Etter oppdagelsen syns jeg både hagearbeid, buss-tur, bil-kø og mye mer er tilnærmet gøy 😉 Jeg har snart hørt gjennom samtlige episoder av podcasten fra Oslo Business Forum (“Heltene som bygger det nye Norge”), den anbefales på det varmeste til alle som er bare litt nysgjerrige på hva som rører seg i samfunn og næringsliv, hvordan Norge skal bygges framover og hvordan ny teknologi kan og bør tas i bruk. Silvija Seres som intervjuer ulike mennesker i hver episode er virkelig en av mine helter for tiden. Jeg er så stor fan av hvordan hun søker etter de gode sammenhengene mellom samfunn, næringsliv og teknologi, og hvordan hun etterlyser mer filosofi sammen med teknologi og kunstig intelligens. Det er spennende!

Her er forresten listen over de podcastene jeg abonnerer på, listen er stadig i endring, men  akkurat nå ser den sånn ut:

PodcastListe

Jeg har vært i Oslo i dag, og på vei hjem satte jeg på siste episode av MediaPuls, en ekstra episode med en annen av mine helter for tiden – Gary Vaynerchuck. Oh, how I love him! Han er veldig amerikansk, men helt rå altså! Vaynermedia gir ut nytt stoff hver eneste dag, så jeg får ikke med meg alt. Bl.a. hadde jeg ikke fått med meg at han har tilsatt en CHO. En Chief Heart Officer! How cool is that!? Claude Silver heter hun, og har sannsynligvis den kuleste jobben på jord. Vaynermedia med GaryVee, som han kaller seg, i spissen sier de skal bygge tidenes råeste organisasjon. Silver sier hun jobber in the people business og at hovedoppgaven hennes er giving people meaning at work. Mens hun tar seg av strategien for all things people, tar GaryVee seg av all things business. De høres ut som en magisk match.

Bevisst eller ubevisst, GaryVee sin bakgrunn for å tilsette en CHO ser ut til å ha forankring i forskning og teori. Hvis du har 12 minutter til overs, se denne:

Det handler om å søke etter mening framfor lykke, fordi jakten på lykke kan gjøre oss ulykkelige. Esfahani viser til at lykke er å ha det lett og komfortabelt, føle godt i øyeblikket, mens mening ligger dypere. Mening kommer fra å tilhøre, det å serve noe større en deg selv og det å utvikle den beste utgaven av deg. Yeeeeesss! Makes sense! Gjør det ikke? Hvis du har det travelt eller ikke orker å bruke de 12 minuttene får du kort versjonen her 🤓 Esfahani hevder at å søke etter mening gir større tilfredsstillelse, bygger motstandskraft og gjør at vi lærer lettere. Hun viser til 4 grunnpilarer:

  1. Belonging (springs from love)
  2. Purpose (handler mindre om å få, mer om hva du gir)
  3. Transcendense – og her sliter jeg med å finne et godt norsk ord….. “Existence or experience beyond the normal or physical level” – Hun snakker om når du glemmer deg selv, og sammenligner for eksempel når hun selv er sånn in the zone når hun skriver. I flyt kanskje?
  4. Storytelling. Historien du forteller deg selv om deg selv.

Jeg fikk så mye mening ut av dette! Hvilken historie forteller du deg selv om deg selv? Hvorfor gjør du det du gjør, og hvordan havnet du der du er nå? Det beste med denne historien er at den kan endres til å bli akkurat sånn du vil den skal bli. Min historie er i ferd med å endres fundamentalt. Jeg er i ferd med å sette den nye historien min, men fortsatt er den preget av litt kaos….. Oh, well…. Jeg er på vei 😅

Peace & love

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.