Ukens ros, ris og inspirasjon

Nytt år og ny spalte. Sånn går det når jeg har så mye på hjertet! Får jo tidvis lyst å sende et sleivspark i ulike retninger, men vil ikke ha lange, engasjerte blogginnlegg om alt som ikke er bra. Dessverre er det den enkleste ting i verden å finne noe å kritisere, men det er altså krefter jeg jobber i mot hver eneste dag. Livet blir så mye mye gøyere når jeg evner å fokusere på det som er bra, gøy, engasjerende, energigivende og berikende! ;-)

Men, altså – ukens ris må være lov ;-)

Ukens ris…

Går til Sylvi Listhaug for å være bekymret for barna sine, for all the wrong reasons, etter min mening altså. Sorrrrrryyyyyyy! Jeg vet det er mange som liker henne og arbeidet hun gjør – det gjør for så vidt jeg også i andre sammenhenger, så hear me out! Det at hun er bekymret for våre barns fremtid gjør at jeg syns hun fortjener ukens ris. Bekymret for at de ikke har like gode velferdsordninger som vi har i dag? At de kanskje ikke kommer til å ha råd til Mulberry-veske, iPhone og tipp-topp slalom-utstyr? Og hvilket parti jobber mest for å redusere dagens velferdsordninger….? La meg se… Bruke av oljefondet? Øke andel private skoler og sykehus?… Jeg sier ikke at det er feil, men det er noe paradoksalt her, ja – etter min mening altså.

Forresten utsettes velferdssystemet vårt for justeringer og tilpasninger uansett. Etablerte system må alltid endres og tilpasses nye tider. Jeg har ikke samme pensjon i vente som mine foreldre – i alle fall ikke “pensjon levert gjennom” velferdssystemet, men jeg tror jammen meg jeg skal klare meg like godt som de likevel.

Og forresten igjen. Jeg er mye mer bekymret hvis barna mine skal vokse opp i et Norge fylt av bare nordmenn, og en nasjon som tror at en bidrar til en bedre verden ved å betale seg ut av alt som er ubehagelig. Send penger, så har vi gjort plikten vår…. Niks, not my kind of world. Jeg tror på en bedre verden gjennom hardt arbeid, økt engasjement og CARING! ;-)

Ukens ros…

HMYogaGår til H&M for å produsere kule og billige treningsklær og -utstyr! Jeg kjøpte meg ny topp, bukse og matte, for å rigge meg til med en “yoga-stasjon” på soverommet ;-) Jeg har en matte nedi kjelleren også, der vi har et lite og ikke hyggelig treningsrom, men greit å ha en matte som bare skal brukes til yoga, og bare være tilgjengelig på soverommet.

Jeg vet billig ikke alltid er bra, men jeg har fulgt med H&M litt de siste årene (kanskje siden jeg kom over en ikke særlig bra dokumentar om selskapet). Jeg vet at de fortsatt har en lang vei å gå, men for hvert år har de økt andel økologisk bomull. Andel økologisk bomull utgjør fortsatt en altfor liten andel av bomullsproduksjon i verden, men jeg mener å ha lest at H&M er verdens største produsent/bruker. I tillegg vet jeg at de jobber med arbeidsvilkårene for den billige arbeidskraften i ekstremt lavtlønnete land og at de selv har forpliktet seg til å fjerne alle miljøskadelige stoffer for å bidra til en miljøvennlig produksjon.

Altså ikke så verst, og jeg fortsetter å handle på H&M ;-)

Ukens inspirasjon….

Er http://www.yogawithadriene.com. Eller kanskje riktigere å si, de gratis videoene denne Adriene gjør tilgjengelig for hvem som helst! Åh, I love it! Jeg har store problemer med å få skvist inn tid til å gå på yoga- eller pilatesstudio, rett og slett fordi jeg jobber fullt, må lage middag, kjøre/hente på treninger og div…. Ja, du vet – trenger ikke å gå gjennom alt det der en gang til…. ;-)

På youtube.com ligger en haug med videoer fra “Yoga with Adriene”. Nå har jeg kastet meg på “30 days of yoga”. Det er ikke sikkert – og kanskje litt usannsynlig – at disse 30 dagene kommer dag etter dag, men jeg tror at når de 30 dagene er gjennomført er jeg kanskje igjen der at jeg har kommet så godt inn i øvelsene at jeg kan gjøre de selv, uten instruksjon. Da er terskelen enda lavere for å kunne benytte de øyeblikkene som plutselig åpner seg i løpet av en dag.

Når det er sagt vil jeg anbefale alle som tenker å starte med yoga, å starte med å gå på et yogastudio eller et treningssenter med yoga-klasser for å få god basis-instruksjon. Jeg har gått på tre ulike yogastudio og lært the basics. De grunnleggende øvelsene er faktisk ikke så enkle som de kan se ut, eller i alle fall blir de utrolig mer effektive om du får de viktige og riktige justeringene som trengs for å få maksimalt ut av treningen. Men deg om det ;-) Å trene med en på youtube, uten å ha fått grunnleggende opplæring er utrolig mye bedre enn å ikke gjøre noe som helst! :-)

Så nå har jeg absolutt ingen god grunn til ikke å stå opp 30 min. tidligere hver morgen for å starte dagen på best tenkelige måte. Med yoga, som for meg er som et Kinderegg:

  1. Egen tid: 30 minutter helt for meg selv!
  2. Mental trening: blir mye mer fokusert på det som er viktig, nuet, det positive, og hjernen rydder automatisk bort alt støy både under og etter trening!
  3. Fysisk trening: Etterhvert som jeg kommer inn i øvelsene blir treningen hardere og hardere, og svetten kommer! (Men da får jeg gå ned i kjelleren til den andre matten ;-)

Hvor enn du er og hva enn du holder på med – håper du har og får en herlig helg!

Peace & love

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.